Η ιστοσελίδα στατιστικών στοιχείων του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ φαίνεται να είναι ο τελευταίος στόχος των Anonymous, που όπως διαπιστώνεται η συγκεκριμένη ομάδα δε διστάζει να "χτυπήσει" και μεγάλους στόχους της. Αυτή τη φορά έδωσε στη δημοσιότητα δεδομένα όγκου 1.7GB συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της Βάσης Δεδομένων της υπηρεσίας καθώς και τα εσωτερικά της email.

Αν και δεν είναι ξεκάθαρη η αρχική πρόθεση των Anonynous σχετικά με τη ζημιά που ήθελαν να προκαλέσουν, η υπηρεσία στατιστικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Αμερικής παρέχει όλα τα στατιστικά στοιχεία που σχετίζονται με την εγκληματικότητα στις ΗΠΑ. Το επίσημο δημοσίευμα των Anonymous στο blog τους δε δίνει λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση, επικεντρώνοντας κυρίως σε σχόλια αποδοκιμασίας και περιφρόνησης της Αμερικανικής Κυβέρνησης.

 

Δεν είναι ακόμη σίγουρο το ακριβές περιεχόμενο των δεδομένων που διέρρευσαν μέσω ιστοσελίδων torrent, αλλά εκτός από emails υπάρχει πιθανότητα να αποκαλύπτονται και προσωπικά στοιχεία εγκληματιών. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε σήμερα ότι ένας ή περισσότεροι χρήστες απέκτησαν παράνομη πρόσβαση στους servers του, και ότι θα ακολουθήσει περαιτέρω έρευνα.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα των Anonymous επιτίθεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, καθώς παρόμοιες επιθέσεις προηγήθηκαν και πριν από μερικούς μήνες, προς ένδειξη διαμαρτυρίας στην υπόθεση διακοπής λειτουργίας της ιστοσελίδας διαμοιρασμού αρχείων Megaupload.

 

Link.png Site: neowin.net