Ειδικοί σε θέματα ασφαλείας υπολογιστών από τα εργαστήρια της Symantec αναφέρουν ότι παρατηρήθηκε ραγδαία αύξηση malware επιθέσεων σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κάνοντας λόγο για 100 επιθέσεις το δευτερόλεπτο σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με την έρευνα, η πλειοψηφία των επιθέσεων δεν προκαλεί δυσλειτουργίες στο λογισμικό. Οι επιθέσεις που μπορούν να προκαλέσουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα, πραγματοποιούνται με ρυθμό μίας επίθεσης ανά 4,5 δευτερόλεπτα.

 

Επίσης, σύμφωνα με τη Symantec, ο αριθμός δειγμάτων κακόβουλου λογισμικού το 2009 σημείωσε αύξηση της τάξης του 71% σε σχέση με το 2008. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο μέρος κακόβουλου λογισμικού καταλαμβάνουν τα ψεύτικα antivirus, με πολλούς χρήστες να πέφτουν στην παγίδα τους.

 

Τέλος, οι ειδικοί ασφαλείας αποδίδουν την αύξηση των επιθέσεων αφενός στο ότι τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ιών είναι ευκολόχρηστα και δωρεάν για όσους ξέρουν να τα χειρίζονται και αφετέρου στο ότι πολλοί άνθρωποι έχουν μετατρέψει αυτό το ασυνήθιστο «χόμπυ» σε κύρια απασχόληση καθώς προσφέρει εύκολο χρήμα.

 

Link.png Site: techradar.com