Το μεγάλο στοίχημα στο οποίο προχώρησε η Nokia πριν 2.5 χρόνια περίπου, σίγουρα θα διχάζει για αρκετό καιρό ακόμη το κοινό αφού για κάποιους η απόφαση να τερματίσει την υποστήριξη στο Symbian για χάρη της πλατφόρμας των Windows Phone, αποτέλεσε το κύκνειο άσμα της εταιρείας.

Για άλλους, αυτή ακριβώς η κίνηση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, του Stephen Elop, οδήγησε την εταιρεία να έχει ίσως και χειρότερη μοίρα από αυτή της BlackBerry όπου η προσπάθεια για ανάκαμψη με πλήρη ανανέωση της δικής της πλατφόρμας, δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Και έτσι φτάνουμε στις αρχές Σεπτεμβρίου όπου η Microsoft ανακοινώνει την εξαγορά του τμήματος συσκευών της Nokia, ένα σενάριο που υπήρχε για αρκετό καιρό στο τραπέζι, με τη συμφωνία να κλείνει εκτός αναμενομένου στις αρχές του 2014.

 

Η Nokia κάθε άλλο έμεινε στάσιμη τη φετινή χρονιά αφού οι σερί παρουσιάσεις smartphone για τη σειρά Lumia την έφεραν να κατέχει ποσοστό κοντά στο 90% των συνολικών πωλήσεων Windows Phone συσκευών, παίζοντας μόνη στη συγκεκριμένη αγορά.

 

 

Μέσα σε όλα αυτά, η τεχνολογία Pureview την οποία παρουσίασε για πρώτη φορά η Nokia στο τελευταίο της Symbian smartphone, το Pureview 808, έφερε τα πάνω κάτω στις κάμερες των smartphone με ανάλυση 41mp και φωτογραφίες κατά πολύ ανώτερες από τον ανταγωνισμό. Αν και αρχής γενομένης από το Lumia 920 η Nokia έφερε στοιχεία της τεχνολογίας αυτής στη σειρά Lumia, το ερώτημα ήταν πότε θα δούμε ένα μοντέλο Lumia με την πλήρη τεχνολογία PureView. Η απάντηση δόθηκε πριν 2 μήνες και πλέον μπορούμε να δούμε και στην ελληνική αγορά το Lumia 1020 το οποίο φυσικά δε χάνουμε την ευκαιρία να το παρουσιάσουμε στη συνέχεια.

 

Link.png Site: Διαβάστε την πλήρη παρουσίαση του Nokia Lumia 1020