Το computing έχει αλλάξει ριζικά στις μέρες μας. Εδώ και αρκετό καιρό, η ελεύθερη πτώση στις πωλήσεις PC αλλά και η απογοητευτική εμπορική πορεία των tablets τα τελευταία χρόνια, φανερώνουν τη δύναμη των smartphones που έχουν κανιβαλίσει πολλές αγορές.

Ειδικά στον τομέα των tablets, πλέον βλέπουμε με το σταγονόμετρο νέες παρουσιάσεις προϊόντων, όταν μόλις 3 χρόνια πριν, υπήρχε «πόλεμος» ανακοινώσεων στις διάφορες εκθέσεις τεχνολογίας από επώνυμους κατασκευαστές, με πολλά νέα μοντέλα και μάλιστα σε πολύ καλές τιμές. Η Apple αν και δεν είναι η πρώτη εταιρεία που παρουσίασε tablet, είναι εκείνη που καθόρισε το στάνταρντ, βάζοντας μάλιστα πολύ ψηλά τον πήχη για τους άλλους κατασκευαστές. Με τη παρουσίαση του iPad, μετέφερε την άκρως επιτυχημένη συνταγή του iOS και του iPhone σε μεγαλύτερες διαστάσεις.

 

 

Ρίχνοντας μια ματιά στις προτάσεις της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, εν μέρει καταλαβαίνουμε γιατί το ενδιαφέρον των καταναλωτών φθίνει όλο και περισσότερο, αφού οι μεγάλες αλλαγές περιορίζονται στο πόσο λεπτή και ελαφριά γίνεται κάθε γενιά, με μικρές βελτιώσει επί μέρους τεχνικών χαρακτηριστικών, με ελάχιστα πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά που θα δικαιολογούσαν μια αναβάθμιση. Μέχρι και σήμερα, συνεχίζεται η αιώνια συζήτηση για το αν τα tablets αποτελούν συσκευές που κάποιος μπορεί να ασχοληθεί με παραγωγικές εργασίες όπως για παράδειγμα για την επεξεργασία ενός βίντεο ή τη δημιουργία ενός λογιστικού φύλλου.

 

Δεν είναι τυχαίο που η κατηγορία συστημάτων 2-σε-1, συστημάτων δηλαδή που μπορούν να μεταμορφωθούν από tablet σε laptop και το ανάποδο, είναι από τις λίγες που παρουσιάζουν άνοδο, αφού συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα και των δύο κατηγοριών. Η Apple αρχικά απέκλεισε κάθε συζήτηση για παρουσίαση παρόμοιου προϊόντος, με τον CEO της εταιρείας να δηλώνει το 2012 για τη Surface σειρά της Microsoft ότι «μπορείς να μετατρέψεις μια τοστιέρα σε ψυγείο, όμως κανένα από τα δύο δε θα παρέχει τη καλύτερη εμπειρία στον χρήστη». Τρεισήμισι χρόνια μετά, και συγκεκριμένα το Νοέμβριο του 2015, ο Cook παρουσίαζε το iPad Pro, την πρόταση της εταιρείας στα 2-σε-1 συστήματα ενώ τώρα υπάρχει στην αγορά η δεύτερη γενιά και την οποία εξετάζουμε από κοντά.

 

Link.png Site: http://www.insomnia.gr/review/_/tablets/apple-ipad-pro-105-review-r926[/url]']Apple iPad Pro 10.5 Review