Η κατηγορία των business laptops είναι μία από τις πλέον υπερπλήρεις.

Οι εποχές άλλωστε που οι επαγγελματίες βασίζονταν σε desktops για να κάνουν τη δουλειά τους έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί, με τα laptops να αποτελούν ουσιαστικά μονόδρομο, ακόμα κι αν ο εργαζόμενος δεν το κουνάει από το γραφείο του. Ως εκ τούτου, το να βρεθεί πρόταση που να ξεχωρίσει και μάλιστα με διαφορά από το σύνολο είναι αρκετά σπάνιο.

Με αυτό κατά νου, αντιλαμβάνεστε γιατί η περίπτωση του ExpertBook B9 OLED της ASUS διαφέρει. Ένα business laptop που μοιάζει να «τικάρει» όλα τα κουτάκια, ικανοποιώντας και με το παραπάνω τα «θέλω» του απαιτητικού χρήστη, δίχως φαινομενικά να υστερεί κάπου. Είναι όντως έτσι τα πράγματα; Πάμε να δούμε.

Η ASUS καυχιέται πως το ExpertBook B9 OLED είναι το ελαφρύτερο business laptop με οθόνη OLED στις 14 ίντσες και δεν έχουμε λόγο να μην την πιστέψουμε. Με διαστάσεις 31,1 x 21,5 x 1,57 εκατ. και βάρος 1008 γραμμάρια (όπως το μετρήσαμε εμείς και όχι 990 όπως υποστηρίζει η εταιρεία), πρόκειται για ένα πραγματικό τεχνολογικό «θαύμα». Αυτό που κάνει το τελικό αποτέλεσμα όμως ακόμα πιο εντυπωσιακό, είναι η ποιότητα κατασκευής του συστήματος. Το να πετύχει κάποιος κατασκευαστής βάρος ενός κιλού, ας πούμε ότι είναι εφικτό. Το να το καταφέρει ικανοποιώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις του άκρως απαιτητικού προτύπου MIL-STD 810H του αμερικανικού στρατού, είναι απλά ανήκουστο.

image.jpeg.f2f7d61745f549e2e194c66f75d2569a.jpeg

Για την κατασκευή του ExpertBook B9 OLED έχει χρησιμοποιηθεί κράμα μαγνησίου-λιθίου, το οποίο είναι 14% ελαφρύτερο σε σχέση με το μαγνησίου-αλουμινίου (η πυκνότητά του κράματος μαγνησίου-λιθίου είναι 1,6 g/cm3, σε σχέση με τα 1,81 g/cm3 του μαγνησίου-αλουμινίου και τα 2,69 g/cm3 του αλουμινίου). Παράλληλα, η πατενταρισμένη διαδικασία Thixomolding μειώνει τα απαιτούμενα υλικά κατά 29% και τον χρόνο παραγωγής κατά 75% συμβάλλοντας τα μέγιστα σε ένα «πράσινο» προϊόν. Σε αυτό το πλαίσιο, αξίζει να σημειώσουμε πως το laptop συνοδεύεται από πιστοποιήσεις EPEAT Gold, Energy Star 8.0, A στο RIF (Repairability Index for French), WEEE, RoHS και FSC MIX.

Διαβάστε ολόκληρο το review