H ASUS είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις εταιρείες που έχουν σημειώσει την εντυπωσιακότερη πρόοδο στην κατηγορία των laptops τα τελευταία χρόνια.

Διαθέτοντας πλέον σειρές για όλα τα γούστα αλλά και τους τύπους χρηστών, πρόκειται για μία εταιρεία που έχει τον τρόπο να διατηρεί διαρκώς «φρέσκιες» τις προτάσεις της, τόσο από άποψη χαρακτηριστικών, όσο και από πλευράς στυλ. Τα Zenbook, ιδιαίτερα, έχουν φτάσει να θεωρούνται το αμάλγαμα της λειτουργικότητας και της αποδοτικότητας και το 14 UM3402Y έρχεται να πιστοποιήσει του λόγου το αληθές. Τι το κάνει όμως να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό και σε ποιον βαθμό καλύπτει τα «θέλω» του χρήστη στον οποίο κλείνει το μάτι; Πάμε να τα δούμε ένα προς ένα…

Το ASUS Zenbook 14 UM3402Y ανήκει στην κατηγορία των laptops 14 ιντσών και αυτό από μόνο του αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα στο οποίο αξίζει να σταθούμε. Ευτυχώς για τις πλάτες μας, οι εποχές που οι 15 και οι 15,6 ίντσες αποτελούσαν τη νόρμα σε ό,τι αφορά τα μεγέθη των φορητών υπολογιστών, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Με τις οθόνες να σημειώνουν τεράστια πρόοδο -όπως θα δούμε να συμβαίνει και με το συγκεκριμένο μηχάνημα παρακάτω- οι κατασκευαστές έχουν πια τη δυνατότητα να επιλέγουν μικρότερη διαγώνιο χωρίς να χάνουν σε ανάλυση. Αν καταφέρουν δε να στριμώξουν τα διάφορα υποσυστήματα στο εσωτερικό του laptop, τίποτα δεν τους εμποδίζει να κατέβουν τις κατηγορίες μεγέθους.

image.jpeg.f0baee2b3aab4be055cfa8a7879e5d4d.jpeg

Η λύση της ASUS λοιπόν έχει διαστάσεις 31,36 x 22,06 x 1,69 εκατ. και αν πρέπει να κρατήσετε κάτι απ’ όλα αυτά, μείνετε στο τελευταίο: το προφίλ του συστήματος είναι εξαιρετικά λεπτό, κάτι που σε συνδυασμό με το βάρος των 1,35 κιλών, το καθιστούν ιδανικό για όσους μετακινούνται πολύ. Σύμφωνοι, έχουμε δει και ελαφρύτερα laptops, όμως η ποιότητα κατασκευής και ο μεταλλικός σκελετός που αποπνέουν έναν απόλυτα premium αέρα, θα σας αποζημιώσουν πλήρως. Το σύστημα έρχεται μόνο σε μαύρο χρώμα, οπότε αν αρέσκεστε στις ευφάνταστες προτάσεις που έχουμε δει εσχάτως από άλλους κατασκευαστές, θα μείνετε με την επιθυμία. Το όμορφο, λιτό μονόγραμμα της ASUS που βρίσκεται χαραγμένο στο καπάκι πάντως, κερδίζει τις εντυπώσεις.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 1