Η αλήθεια είναι πως σε ό,τι αφορά τα laptops και τον σχεδιασμό τους, οι επιλογές των κατασκευαστών είναι εδώ και χρόνια πολύ συγκεκριμένες.

Ελάχιστες είναι οι εταιρείες που πειραματίζονται με νέες προσεγγίσεις, ρίχνοντας στη μάχη της αγοράς κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που είναι μαθημένοι να περιμένουν οι περισσότεροι χρήστες. Μία απ’ αυτές πάντως είναι η ASUS η οποία έρχεται να προσφέρει με το ZenBook Pro Duo UX581 στους επαγγελματίες μία εναλλακτική του MacBook Pro.

Εκεί βέβαια που το σύστημα της Apple έχει μία λεπτή μπάρα πάνω από το πληκτρολόγιο, αυτό της ASUS διαθέτει μια ολόκληρη οθόνη 14 ιντσών, υιοθετώντας έτσι έναν εξ ολοκλήρου διαφορετικό σχεδιασμό αλλά προσφέροντας ακόμα περισσότερες επιλογές σε σχέση με ένα οποιοδήποτε άλλο συμβατικό μοντέλο. Το ερώτημα βέβαια έχει να κάνει με τις προτεραιότητες του χρήστη και το κατά πόσο εκείνος είναι διατεθειμένος να θυσιάσει άλλες ανέσεις για κάτι καινούριο.

Το ZenBook Pro Duo δεν είναι από εκείνα τα laptops που κερδίζουν τις εντυπώσεις με το μέγεθός τους. Ζυγίζοντας περί τα 2,5 κιλά και έχοντας διαστάσεις 35,9 x 24,6 x 2,4 εκατοστά, είναι και ογκώδες και βαρύ, βάζοντας δύσκολα έτσι σε όσους μετακινούνται πολύ και συχνά. Τουλάχιστον είναι όμορφο εμφανισιακά, με σώμα αλουμινίου σε ένα υπέροχο μπλε χρώμα που σε συνδυασμό με το μοτίβο στην πίσω πλευρά της οθόνης, τονίζει τον premium “αέρα” του.
Κάθε πλευρά του laptop διαθέτει από έναν ευμεγέθη αεραγωγό και τρεις θύρες: στην αριστερή έχουμε τη θύρα φόρτισης, μία HDMI 2.0 και μία USB-A 3.1 Gen 2, ενώ στη δεξιά συναντάμε ακόμα μία USB-A 3.1 Gen 2, μία Thunderbolt 3 και μία 3,5 χιλιοστών. Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε κάτι παραπάνω σε ό,τι αφορά τη συνδεσιμότητα όπως π.χ. Ethernet και αναγνώστη καρτών μνήμης, αλλά θα πρέπει να περιοριστούμε σε αυτά. Τουλάχιστον υπάρχει Wi-Fi 6 802.11AX ενώ μπορείτε να συνδέσετε έως και δύο οθόνες 4K. Στην κάτω πλευρά του σώματος, υπάρχει και μια απαλή δέσμη φωτός για τις εντολές στην Alexa (θα χρειαστεί να κατεβάσετε το σχετικό app).

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 1