Στην εποχή που οι κατασκευαστές smartphones κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους προκειμένου να μεγεθύνουν όσο είναι δυνατόν τις συσκευές τους, υπάρχει ακόμα μία διόλου ευκαταφρόνητη μερίδα χρηστών που προτιμά τις πιο συμπαγείς προτάσεις.

Τα πιο συμμαζεμένα ως προς τις διαστάσεις τους smartphones αποτελούν επί του παρόντος τη μειοψηφία στην αγορά, ενώ όσοι αναζητούν μία συσκευή που μοιάζει να ‘χει έρθει από μια άλλη εποχή, δεν έχουν στη διάθεσή τους premium προτάσεις. Η ASUS είναι από τους λίγους κατασκευαστές που ασχολούνται με την κατασκευή ναυαρχίδων σε μικρό μέγεθος μέσω της σειράς Zenfone και όσα μοντέλα δοκιμάσαμε κατά το παρελθόν, μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στη διάθεσή μας είχαμε το Zenfone 10, την τελευταία πρόταση της εταιρείας στα μικρά αλλά δυνατά smartphones. Με την ASUS να παραμένει πιστή στο πλάνο που έχει χαράξει για τη σειρά τα τελευταία χρόνια -παρά κάποια πρόσφατη φημολογία που διαψεύστηκε κατηγορηματικά- το εν λόγω smartphone συνιστά μία high-end (σε χαρακτηριστικά και τιμή) πρόταση, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα όσων ψάχνουν κινητό που να μπορούν να χειριστούν άνετα με το ένα χέρι.

Πάμε να δούμε τι προσφέρει.

Όπως προαναφέραμε, το Zenfone 10 δεν διαφέρει ως προς τη σχεδιαστική του φιλοσοφία από τον προκάτοχό του. Πριν από οτιδήποτε άλλο, η ASUS έδωσε έμφαση στη φορητότητα της συσκευής. Με διαστάσεις 146,5 x 68,1 x 9,4 χιλ. και βάρος 172 γραμμαρίων με σωστή κατανομή, πρόκειται για μία συσκευή που προσφέρει εύκολο και σταθερό κράτημα, καθώς επίσης και άνετο χειρισμό με το ένα χέρι δίχως να απαιτούνται γι’ αυτό παλάμη και δάχτυλα μεγέθους… Αντετοκούνμπο! Το Zenfone 10 είναι αδιάβροχο βάσει πιστοποιητικού IP68 ενώ διατίθεται στη χώρα μας σε μαύρο και πράσινο χρώμα. Είχαμε στα χέρια μας τη μαύρη έκδοση αλλά σίγουρα η πράσινη έκδοση είναι αυτή που ξεφεύγει από τα τετριμμένα και το κολακεύει κατά τη γνώμη μας ακόμα περισσότερο.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 1