Τα τελευταία χρόνια η ASUS έχει πραγματοποιήσει σημαντική πρόοδο στην κατηγορία των smartphones και μπορεί τα ROG Phone να είναι εκείνα που μαγνητίζουν το ενδιαφέρον (απόλυτα λογικό, μιας και πρόκειται για τα καλύτερα, κατά πάσα πιθανότητα gaming smartphones της αγοράς), όμως και τα Zenfone δεν πάνε πίσω.

Η νέα ναυαρχίδα της σειράς μάλιστα, το Zenfone 11 Ultra, έρχεται με σπουδαίες προσθήκες και άκρως εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά, προσφέροντας μία απόλυτα ολοκληρωμένη, high-end εμπειρία, στο πλαίσιο μίας πρότασης ικανής να καλύψει και τους πλέον απαιτητικούς. Πάμε να τη δούμε αναλυτικά.

Το Zenfone 11 Ultra ξεχωρίζει εξ αρχής, πολύ πριν το πάρει στα χέρια του κάποιος. Όταν οι περισσότεροι κατασκευαστές περιορίζονται σε ένα ουδέτερο design χωρίς κάτι το ενδιαφέρον, η ASUS δεν δίστασε να πειραματιστεί και εκ του αποτελέσματος αυτό της βγήκε σε καλό, με το τελικό αποτέλεσμα να διαφέρει σημαντικά από το Zenfone 10. Η συσκευή έρχεται σε τέσσερις διαφορετικές αποχρώσεις (μπεζ της άμμου, γκρι, μαύρο και ανοιχτό μπλε που είχαμε στα χέρια μας) συνδυάζοντας ματ και γυαλιστερή υφή, ενώ στην πλάτη της φέρει ένα διακριτικό αλλά συνάμα κομψό σχέδιο με το μονόγραμμα της εταιρείας, που θυμίζει το κινέζικο «人» (το σύμβολο για τη λέξη «άνθρωποι» που ακόμα κι αν δεν σας λέει κάτι, δεν παύει να αποτελεί μία ευπρόσδεκτη λεπτομέρεια). Η ελαφρώς ανυψωμένη επιφάνεια που βρίσκονται οι φακοί των καμερών έχει σε όλες τις εκδόσεις μαύρο χρώμα.

image.png.a107dced4a1e5b6a4b68fc15d9d06d08.png

Οι διαστάσεις της συσκευής είναι 163,8 x 76,8 x 8,9 χιλ. με το βάρος της να ανέρχεται στα 224 γραμμάρια, αριθμοί όχι μικροί αλλά μάλλον λογικοί, αν αναλογιστεί κανείς πως το Zenfone 11 Ultra προσεγγίζει τις επτά (!) ίντσες. Υπενθυμίζουμε για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, ο προκάτοχός του, το Zenfone 10 διέθετε οθόνη 5,9 ιντσών και μάλιστα με μεγαλύτερο πλαίσιο. Το smartphone προσφέρει ακόμα προστασία από νερό και σκόνη βάσει IP68. Όπως και να ‘χει, οι προσεγμένες καμπύλες του και η ορθή κατανομή του βάρους του, προσφέρουν άνετο κράτημα, ωστόσο αν έχετε μικρά χέρια, έχετε υπ’ όψιν σας πως η χρήση του με το ένα μάλλον θα σας δυσκολέψει -τουλάχιστον για παρατεταμένες περιόδους.

Θα κάνουμε μία παρένθεση ώστε να αναφερθούμε στον «πράσινο» χαρακτήρα της συσκευής, κάτι που θεωρούμε πως θα έπρεπε να αποτελεί βασικό στόχο για κάθε κατασκευαστή. Το σώμα του Zenfone 11 Ultra είναι κατασκευασμένο από 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο ενώ η οθόνη του ενσωματώνει ανακυκλωμένο γυαλί, φιλικό προς το περιβάλλον, σε ποσοστό 22%. Την ίδια στιγμή η συσκευασία του είναι από χαρτί με πιστοποίηση FSC, περιλαμβάνοντας μη τοξικό μελάνι σόγιας (η ASUS έχει μειώσει τη χρήση πλαστικού σε ποσοστό 94%) ενώ για το τηλέφωνο και το καλώδιο έχει χρησιμοποιηθεί χάρτινο περιτύλιγμα.

Διαβάστε ολόκληρο το review