Η Devolo παρουσιάζει το Devolo Magic 2 Wi-Fi 6 Mesh Kit, ένα ολοκληρωμένο σύστημα powerline για δημιουργία πραγματικού δικτύου mesh.

Εξοπλισμένο με Wi-Fi 6, οι ταχύτητες είναι εγγυημένα υψηλές ενώ οι δυνατότητες της τεχνολογίας mesh θεωρητικά λύνουν τα προβλήματα με το wi-fi που μπορεί να έχει οποιοδήποτε σπίτι – ιδίως μεγαλύτερα σπίτια, μεζονέτες, σπίτια με πολλαπλά δωμάτια ή ορόφους, γραφεία κι οτιδήποτε παρεμφερές.

Ο τρόπος σύνδεσης ενός συστήματος powerline όπως το Devolo Magic 2 Wi-Fi 6 Mesh Kit είναι εξαιρετικά απλός κι ο καθένας μπορεί να το εγκαταστήσει μόνος του, οπότε η ευκολία σε συνδυασμό με τις παροχές είναι εξαιρετικά δελεαστικός συνδυασμός. Όμως, πώς αποδίδει το συγκεκριμένο μοντέλο, ποια τα οφέλη του και πού «παραπατάει»; Ας το δούμε λίγο πιο αναλυτικά, καταγράφοντας τις εντυπώσεις και την εμπειρία μας με αυτό.

Έχοντας παραλάβει το Multiroom Kit για τις ανάγκες των δοκιμών, στο κουτί βρήκαμε τρεις αντάπτορες (έναν βασικό και δύο επιπλέον), ένα καλώδιο Ethernet μήκους 2 μέτρων και ένα εγχειρίδιο οδηγιών. Διατίθεται και το Starter Kit, το οποίο περιλαμβάνει τον βασικό αντάπτορα κι έναν επιπλέον, όμως κατά τα άλλα δεν αλλάζει τίποτα. Ο βασικός αντάπτορας χρησιμοποιείται για τη σύνδεση με το router, ενώ οι υπόλοιποι πρέπει να τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία του χώρου (σπιτιού, στην προκειμένη) ώστε να προσφέρουν κάλυψη δικτύου – ενσύρματα ή ασύρματα.

1_devolo_magic2_wifi6mesh_.jpg

Ο κάθε αντάπτορας, λοιπόν, έχει μέγεθος ~15x7.5x4 εκατοστά, με ορθογώνιο σχήμα και στρογγυλεμένες γωνίες. Δεν είναι μικρός, σε καμία περίπτωση, κι αν η πρίζα βρίσκεται πίσω από συσκευές που είναι κοντά στον τοίχο ίσως δημιουργήσει ένα μικρό πρόβλημα. Τουλάχιστον, δεν «καταργείται» η πρίζα στην οποία συνδέεται καθώς όλοι οι αντάπτορες του πακέτου -βασικός και επιπλέον- διαθέτουν θηλυκή πρίζα σούκο στην μπροστινή τους πλευρά. Εκεί, μπορούμε να συνδέσουμε οποιαδήποτε συσκευή ή πολύπριζο θέλουμε, σαν να χρησιμοποιούσαμε την επιτοίχια πρίζα.

Οι αντάπτορες δεν πρέπει να συνδέονται σε πολύπριζα αλλά κατευθείαν σε πρίζα τοίχου, οπότε όποιο πολύπριζο υπήρχε εκεί μπορεί κάλλιστα να συνδεθεί πάνω στο powerline. Μικρή αλλά σημαντική σημείωση, κάθε αντάπτορας μπορεί να υποστηρίξει φορτίο έως και 3600W, οπότε καλό θα ήταν να μην επωμιστεί τεράστιο βάρος συσκευών.

Διαβάστε ολόκληρο το review