Η καινούρια σειρά των Repeaters της AVM αποτελείται από τέσσερα μοντέλα με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες όλων των χρηστών.

Σήμερα θα δούμε το FRITZ!Repeater 2400 το οποίο  είναι η αναβάθμιση του FRITZ!WLAN Repeater 1750E που είχαμε δει σε παλιότερο Review εδώ. Εκτός από το FRITZ!Repeater 2400 υπάρχουν τα FRITZ!Repeater 600, 1200 και 3000. Το καθένα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά όπως και διαφορετική τιμή. Με αυτό τον τρόπο ο χρήστης δεν χρειάζεται να αγοράσει το πιο ακριβό και ταυτόχρονα το πιο δυνατό, αλλά μπορεί να διαλέξει αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες και στα χρήματα που θέλει να διαθέσει. Το συγκεκριμένο που θα δοκιμάσουμε είναι το δεύτερο καλύτερο της σειράς μετά το FRITZ!Repeater 3000.

Για όποιον δεν γνωρίζει να αναφέρουμε ότι τα Repeaters είναι συσκευές που αναμεταδίδουν το WiFi, ώστε να έχουμε Internet και δίκτυο και στα πιο απομακρυσμένα σημεία πχ του σπιτιού μας. Πόσοι από εμάς δεν έχουμε βρεθεί βρεθεί στην κατάσταση να μην έχουμε WiFi σήμα σε ένα συγκεκριμένο χώρο του σπιτιού ή να έχουμε μία συσκευή όπως έναν αποκωδικοποιητή ή μια Smart Tv στην οποία θέλουμε να παρέχουμε Internet με ασύρματη ή ενσύρματη(Ethernet) σύνδεση και βρίσκεται μακρυά από το Vdsl2/Adsl2+ Modem Router μας. Επιπρόσθετα αν δεν έχουμε καλό WiFi τότε παρατηρούμε αποσυνδέσεις ή χαμηλές ταχύτητες που μας δημιουργούν προβλήματα όπως αργά downloads, lag spikes κτλ.

Σε αυτό το Review θα αναλύσουμε τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες που μας προσφέρει το FRITZ!Repeater 2400.

Οι ρυθμίσεις και η παραμετροποίηση δεν αλλάζουν σε κάτι συγκριτικά με τα υπόλοιπα FRITZ!Repeaters λόγω του ενιαίου FRITZ!OS 7 που είναι εγκατεστημένο στις συσκευές. Οπότε οποιοδήποτε μοντέλο και να έχει ήδη στην κατοχή του ο χρήστης από αυτήν την σειρά αλλά και την προηγούμενη, το Web Interface είναι ακριβώς το ίδιο. Υπάρχει η ίδια ευκολία ρυθμίσεων (Mesh, WPS) για τον αρχάριο χρήστη που μπορεί να μην κατέχει πολλές γνώσεις. Οι δυνατότητες που διαθέτει είναι πάρα πολλές όπως θα δούμε και επίσης αναβαθμίζονται συνεχώς. Το μόνο που θα χρειαστεί για την εγκατάσταση του είναι μια μια παροχή ρεύματος και το πάτημα του WPS. Μέσα σε δευτερόλεπτα είναι έτοιμο για χρήση. Ειδικότερα στην περίπτωση που έχουμε FRITZ!Box τότε μέσα από το Web Interface του βλέπουμε και σε απεικόνιση την συσκευή που έχουμε συνδέσει.

Διαβάστε ολόκληρο το Review

 

  • Like 1