Η Huawei επανέρχεται με τα Huawei Freebuds 4, τα open fit ακουστικά με πλήθος λειτουργιών που επιχειρούν να καινοτομήσουν, με την ένωση δύο κόσμων.

Η κινεζική εταιρεία ενσωμάτωσε μια νέα τεχνολογία που προσαρμόζει τον ήχο βάσει του τύπου αυτιού, ώστε ο καθένας που τα φοράει να απολαμβάνει τα καλύτερα που μπορούν να αποδώσουν. Ωστόσο, αρκεί αυτό για να τα κάνει ξεχωριστά συγκριτικά με τον (μεγάλο) ανταγωνισμό; Ας τα δούμε αναλυτικότερα.

Λιτά και χωρίς πολύ «θόρυβο» στο design, τα Freebuds 4 έχουν κλασική πλέον γραμμή με το κυρίως μέρος του ακουστικό να βρίσκεται στην κορυφή μιας μικρής στήλης, η αντίθετη άκρη της οποίας είναι στρογγυλεμένη και ασημένια για να κάνει ελαφρά αντίθεση με το κυρίως χρώμα των ακουστικών. Αυτό ισχύει για τη λευκή έκδοση (Ceramic White) καθώς στην ασημένια (Silver Frost) που δοκιμάσαμε τα χρώματα είναι πιο κοντά σε απόχρωση. Στο εσωτερικό μέρος του κελύφους βρίσκονται αισθητήρες εγγύτητας, στη μια μεριά η έξοδος του ήχου κι από την αντίθετη τα μικρόφωνα.

freebuds_4_1.jpg.a4f094ab4c3855fd92f9e58a9111ba72.jpg

Ως ακουστικά open fit, δε διαθέτουν άκρες που μπαίνουν μέσα στο αυτί κι έτσι τα ακουστικά απλώς στηρίζονται στο εσωτερικό του. Από τη μία, είναι πολύ πιο ξεκούραστα (ειδικά για πολύωρη χρήση) και πιο εύκολα στο βάλε-βγάλε από το αυτί, όμως ορισμένοι ίσως δε βολευτούν γιατί το αυτί τους έχει τέτοιο σχήμα που το ακουστικό απλώς δεν κάθεται σωστά – αυτό είναι στον άνθρωπο. Ο σχεδιασμός αυτός τα κάνει ιδανικά για καθημερινή χρήση (με πιστοποίηση IPX4 για προστασία ενάντια σε σταγόνες νερού), καθώς παρότι δεν μπαίνουν μέσα στο αυτί με μια λαστιχένια άκρη, κάθονται (τουλάχιστον στη δική μας περίπτωση) πολύ σταθερά και δεν κουνιούνται κατά το περπάτημα. Επιπλέον, δεν απομονώνουν πλήρως τους ήχους του περιβάλλοντος οπότε δε χάνεται η επαφή με τον κόσμο και κάλλιστα μπορεί κάποιος να κάνει διάλογο με άλλον χωρίς να βγάλει τα ακουστικά. Από την άλλη, ο ανοιχτός σχεδιασμός συνεπάγεται απώλεια ήχου καθώς δεν εφαρμόζουν στο εσωτερικό του αυτιού, αλλά όποιος επιλέγει open fit ακουστικά θα πρέπει να είναι εκ προοιμίου προετοιμασμένος για αυτό.

Διαβάστε ολόκληρο το review