Λίγο καιρό μετά το τελευταίο μοντέλο της σειράς, η Huawei επανέρχεται με το Huawei Watch GT Runner, ένα premium smartwatch που εστιάζει στους αθλητές τόσο από άποψης σχεδιασμού όσο κι από λειτουργιών.

Προσφέρεται ως μια ιδανική επιλογή για αρχάριους και έμπειρους αθλητές, οπότε ας δούμε κατά πόσο καταφέρνει να σταθεί ως μια αξιόλογη πρόταση.

Ξεκινώντας με την εμφάνιση, το Watch GT Runner είναι αρκετά μεγάλο όμως παράλληλα εξαιρετικά ελαφρύ, με βάρος μόλις 38.5 γραμμάρια (χωρίς το λουράκι). Διατίθεται σε μέγεθος 46mm, με στεφάνη από τιτάνιο και περίβλημα από κεραμικό υλικό.
Στην επάνω δεξιά πλευρά του, εξέχει ένα πλήκτρο από τα δύο πλήκτρα της συσκευής, με το δεύτερο να βρίσκεται κάτω δεξιά, σχεδόν επίπεδο αλλά αρκετά πλατύ για να πατιέται εύκολα. Η στεφάνη έχει ελάχιστες ενδείξεις και το σώμα γενικότερα παραμένει καθαρό, με δύο μόνο ενδείξεις έκαστη πάνω από κάθε πλήκτρο.

Οι ενώσεις του λουριού εξέχουν κι έχουν πιο τετραγωνισμένο σχήμα κι εκεί μέσα κρύβεται η κεραία σήματος του GPS, μια πρωτοποριακή σχεδιαστική επιλογή που θα δούμε παρακάτω πώς επηρεάζει την απόδοση στο συγκεκριμένο τομέα.

Αν προτιμηθεί το γκρι χρώμα έναντι του μαύρου, οι ενώσεις έχουν ίδιο χρώμα με το λουράκι οπότε το στρογγυλό κυρίως σώμα του ρολογιού ξεχωρίζει. Αυτό του δίνει μια όψη που δύσκολα συναντάμε σε αθλητικά smartwatches, καθώς με ένα διαφορετικό λουράκι από αυτό που περιλαμβάνεται, κάλλιστα μπορεί να μετατραπεί σε ένα ρολό για casual ή ακόμη και πιο επίσημες εμφανίσεις. Παρότι “Runner” και αθλητικό, είναι πολύ πιο premium από πολλά casual smartwatches στην κατηγορία του.

image.jpeg

Το λουράκι που συνοδεύει το ρολόι είναι πραγματικά πανάλαφρο στο χέρι, είναι φτιαγμένο από σιλικόνη και πέραν του ότι έχει πολλές τρύπες για ρύθμιση στο χέρι, βοηθούν επίσης να παίρνει ανάσα το δέρμα και σε γενικές γραμμές, να μη νιώθεις καν πως το φοράς. Παράλληλα, κατά το τρέξιμο, δεν το νιώθαμε στο χέρι και κουνιόταν ελάχιστα από τη θέση του.

Στην κάτω μεριά, η γυάλινη κατασκευή είναι ελαφρώς κυρτή και γύρω από τον αισθητήρα ανάγνωσης παλμών βρίσκεται μαλακή επένδυση από αντιολισθητικό υλικό, που αφενός βοηθάει να παραμένει σταθερό το ρολόι στο χέρι, αφετέρου δεν ερεθίζει το δέρμα στο ελάχιστο και παράλληλα δεν το «νιώθαμε» ξένο στο χέρι. Τα υλικά κατασκευής είναι, όπως συνήθως συμβαίνει σε προϊόντα Huawei, ποιοτικά δίχως αμφιβολία.

Όσον αφορά στην προστασία, το Watch GT Runner αντέχει σε έως και 5ATM, δηλαδή 50 μέτρα κάτω από το νερό, οπότε βροχή και ιδρώτας είναι περιττό να πούμε ότι δεν θα του προκαλέσουν ζημιά. Βέβαια, πάντοτε συνιστάται προσοχή καθώς δεν είναι ρολόι καταδύσεων, οπότε για ένα απλό μπάνιο στη θάλασσα δε χρειάζεται να αφαιρείται όμως οτιδήποτε παραπάνω είναι κάπως ρίσκο.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 5