Ξέρουμε πολύ καλά πώς είναι να εργάζεσαι για ώρες επί ωρών, «αγκαλιά» με ένα πληκτρολόγιο κι ένα ποντίκι, καθισμένος σε μια καρέκλα.

Αυτό ενέχει πολλά προβλήματα, κάποια από τα οποία η Logitech επιχειρεί να λύσει με το Logitech Wave Keys keyboard, ένα εργονομικό πληκτρολόγιο γραφείου που συνδυάζεται άψογα με το εργονομικό Logitech MX Vertical mouse. Δοκιμάσαμε το πληκτρολόγιο -γράψαμε και το παρόν κείμενο μέσω εκείνου- και παραθέτουμε τη γνώμη μας.

Οπτικά, το Logitech Wave Keys κάνει εντύπωση από την πρώτη στιγμή. Υιοθετεί την πινελιά του υπερυψωμένου κέντρου, όμως δεν χωρίζει σε δύο ομάδες τα πλήκτρα με ένα ξεκάθαρο χώρισμα στην μέση – είναι ενιαίο και κυματιστό. Πέραν της ομορφιάς του σχεδιασμού, δηλαδή, είναι εργονομικό και βοηθάει τον χρήστη να τοποθετεί πιο σωστά τα χέρια του κατά την πληκτρολόγηση.

Οι διαστάσεις του πληκτρολογίου φτάνουν τα 37.6x21.9x3cm, ζυγίζοντας περίπου 700 γραμμάρια. Είναι πιο μικρό σε μέγεθος από ένα τυπικό πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους, τουλάχιστον στο πλάτος, καθώς τα πλήκτρα έχουν επίσης τοποθετηθεί σε διάταξη κύματος-τόξου. Υπάρχει μια καμπύλη από την επάνω άκρη προς την κάτω, εντονότερη κοντά στο κέντρο όπου το πληκτρολόγιο έχει το μεγαλύτερο ύψος. 

Τα πλήκτρα έχουν επαρκές κενό ανάμεσά τους, τουλάχιστον αρκετό ώστε η αλλαγή από παραδοσιακό πληκτρολόγιο στο Logitech Wave Keys να μην είναι δύσκολη. Με δυο λόγια, δεν χρειάστηκε ιδιαίτερος χρόνος προσαρμογής στα νέα δεδομένα παρά τις διαφορές στον σχεδιασμό.

image.jpeg.a7b017e93f60956f10aa229d426fe161.jpeg

Ως πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους, διαθέτει NumPad και η σειρά πλήκτρων F1-F12 προσφέρει επιπλέον λειτουργίες όπως mute και emojis. Μέσω του λογισμικού που συνοδεύει τη συσκευή, μπορούν να προγραμματιστούν για να εξυπηρετούν άλλους σκοπούς, δίνοντας ελευθερία στον χρήστη – για παράδειγμα, η εντολή στο πλήκτρο emoji ήταν η πρώτη αλλαγή που κάναμε.

Στην κάτω πλευρά, όπου ακουμπούν οι καρποί, υπάρχει ενσωματωμένο μαξιλαράκι. Είναι απαλό στο άγγιγμα και δεδομένου ότι οι καρποί κινούνται (στην περίπτωσή μας τουλάχιστον), δεν προκάλεσε ερεθισμούς στο δέρμα ή ενοχλήσεις. Το σώμα του πληκτρολογίου και τα πλήκτρα είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ABS, προσφέροντας καλή ποιότητα κατασκευής όμως όχι κάτι πέραν των συνηθισμένων. 
Το πληκτρολόγιο διαθέτει δύο ποδαράκια στο κάτω μέρος, τα οποία μαζεύονται ή επεκτείνονται για να δώσουν κλίση στο πληκτρολόγιο.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 1