Σε παρουσίαση στην οποία λάβαμε μέρος πέρσι στη CES, τη μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών ειδών στον κόσμο, εντύπωση μας προκάλεσε ένα slide στο οποίο γινόταν αναφορά στις μεγάλες τεχνολογικές εξελίξεις και στα προϊόντα που συντέλεσαν σε αυτές.

Τα τελευταία δύο χρόνια τα έξυπνα ηχεία αποτελούν ίσως την πιο hot κατηγορία gadget στον κόσμο αν και στη χώρα μας είναι σχεδόν εξαφανισμένα.

Κάτι τέτοιο δεν προκαλεί εντύπωση αφού σε επίπεδο πλατφόρμας η Google και η Apple που βρίσκονται πίσω από τις μεγαλύτερες mobile πλατφόρμες, δεν υποστηρίζουν τη χώρα μας. Σίγουρα μπορούμε να βρούμε τρόπους να λειτουργήσουμε τα έξυπνα ηχεία κυρίως της Google, όμως η εμπειρία χρήσης πέφτει στον τοίχο που λέγεται ελληνική γλώσσα. Μην ξεχάσουμε και την Amazon η οποία με τη σειρά έξυπνων ηχείων Echo έχει καταφέρει να αποσπάσει ένα πολύ μεγάλο μερίδιο στην Αμερικανική αγορά. 

Tην MLS τη γνωρίζουμε πολύ καλά, κυρίως, από την τεχνολογία αναγνώρισης και μετατροπής της ομιλίας σε κείμενο με εξειδίκευση στην ελληνική γλώσσα. Η εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη έχει ξεχωρίσει στην ελληνική αγορά εξαιτίας των smartphone αλλά και των tablet της, όχι τόσο σε επίπεδο hardware αλλά εξαιτίας του λογισμικού με τα οποία εξοπλίζει τις προτάσεις της. Η δημιουργία ενός έξυπνου ηχείου ή καλύτερα, μιας Smart Display από την MLS ήταν το επόμενο λογικό βήμα για την εταιρεία και είναι δική μας δουλειά να δούμε κατά πόσο η συγκεκριμένη πρόταση μπορεί να σταθεί στην αγορά και να αποτελέσει μία αξιόλογη πρόταση για όσους θέλουν να έχουν μία πρώτη επαφή με μία έξυπνη ψηφιακή βοηθό και με ό,τι αυτή μπορεί να προσφέρει.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 1