Η εξαγορά του τμήματος Mobility της θρυλικής Motorola από τη Google το 2011 με το αστρονομικό ποσό των 12.5 δις. δολαρίων, έκανε τους πάντες να πιστέψουν ότι η δημιουργός εταιρεία του Android θα προχωρούσε ένα βήμα παραπάνω, κατασκευάζοντας τα δικά της smartphones.

Με τους μήνες να περνάνε χωρίς κάποια εξέλιξη, φτάσαμε στον Ιανουάριο του 2014 για να διαβάσουμε την είδηση έκπληξη ότι η Google αποφάσισε να απεμπλακεί από το τμήμα φορητών συσκευών της Motorola, με τη Lenovo να είναι ο νέος ιδιοκτήτης της Motorola Mobility με αρκετά μικρότερο κόστος.

 

Και φτάνουμε έτσι στις μέρες μας όπου παρά τις φήμες περί του αντιθέτου, η Google συνεχίζει το πρόγραμμα Nexus, παρουσιάζοντας smartphones και tablets σε συνεργασία με κάποιον μεγάλο κατασκευαστή, και τα οποία συνοδεύονται σχεδόν πάντα από την τελευταία έκδοση του Android.

 

 

Το νέο Nexus 6 είναι σίγουρα κάτι περισσότερο από απλή συνεργασία της Motorola με τη Google αφού είναι ασφαλές στοίχημα να πιστέψουμε ότι σχεδιάστηκε το διάστημα στο οποία η Motorola αποτελούσε τμήμα της Google. Κλασσικά, το νέο μέλος της οικογενείας Nexus έρχεται με την τελευταία και χωρίς αμφιβολία πιο φιλόδοξη έκδοση του Android, δημιουργώντας έναν πολύ ενδιαφέρον συνδυασμό. Ας δούμε όμως το Nexus 6 αναλυτικά.

 

Link.png Site: Αναλυτική Παρουσίαση Motorola Nexus 6