Η Samsung αποφάσισε να ανανεώσει τη γκάμα των tablets της παρουσιάζοντας τη σειρά Galaxy Tab S9.

Μπορεί σε ορισμένους το ενάμισι έτος που μεσολάβησε μεταξύ αυτού και του προκατόχου του (το Galaxy Tab S8 κυκλοφόρησε στις αρχές του 2022) να μοιάζει αιώνας, ειδικά σε μία εποχή που η τεχνολογία εξελίσσεται με αλματώδεις ρυθμούς, ωστόσο η Samsung φρόντισε να μας αποζημιώσει και με το παραπάνω, έχοντας πραγματοποιήσει ουσιαστικές και διόλου ασήμαντες βελτιώσεις στη νέα γενιά συσκευών της. Από τα Galaxy Tab S9, S9+ και S9 Ultra πάντως, περισσότερο ωφελημένο μοιάζει το πρώτο το οποίο και δοκιμάζουμε, και τους λόγους θα τους αναλύσουμε ευθύς αμέσως.

Ρίχνοντας κάποιος μια ματιά στο Galaxy Tab S9, θα δει ένα κράμα Galaxy Tab S9 και Galaxy S23. Η κορεατική εταιρεία έχει πατήσει επάνω στο premium design της προηγούμενης γενιάς tablets της (το οποίο, εδώ που τα λέμε, δεν είχε κάποιο πρόβλημα) βελτιστοποιώντας το στα σημεία, με τις επιρροές του Galaxy S23 να είναι εμφανείς. Κοιτώντας το στην πλάτη φερ’ ειπείν, θα διαπιστώσετε ότι οι δύο κάμερες έγιναν μία με τον φακό της να εξέχει πλέον ακριβώς όπως και στη σειρά των smartphones της Samsung. Η χαρακτηριστική εσοχή για το S Pen παραμένει και μάλιστα η γραφίδα πια φορτίζει όπως κι αν την τοποθετήσει κάποιος. Στην πρόσοψη ξεχωρίζει η οθόνη με την κάμερα να έχει τοποθετηθεί στο πλαίσιό της χωρίς να εξέχει -όπως π.χ. στο Galaxy Tab S9 Ultra.

galaxytabs9_12.jpg

Περνώντας στα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής, στην «καρδιά» της συναντάμε έναν Snapdragon 8 Gen 2 που μάλιστα αποτελεί και την ίδια, ελαφρώς υπερχρονισμένη έκδοση που έχει χρησιμοποιηθεί και στα Galaxy S23. Σε σχέση με τον προκάτοχό του ο οποίος διέθετε την προηγούμενη κορυφαία πρόταση της Qualcomm, θα πρέπει να περιμένετε 34% καλύτερες επιδόσεις σε επίπεδο επεξεργαστή και 41% σε ότι αφορά τη GPU, μια αύξηση που φανερώνει και το πόσο καλύτερη είναι φέτος η πρόταση της Qualcomm.

Διαβάστε ολόκληρο το Review