Άλλη μια χρονιά παρουσίας στην κατηγορία των αναδιπλούμενων, με το Samsung Galaxy Z Flip 5 να «κουβαλάει» το μεγαλύτερο φορτίο από τις δύο συσκευές της Samsung.

Το νέο, μικρό foldable της κορεατικής εταιρείας καταφθάνει μέσα στο καλοκαίρι, ανανεωμένο κι έτοιμο για μια νέα σεζόν. Η Samsung φαίνεται πολύ ικανοποιημένη με τη φόρμουλα που έχει στα χέρια της, αν κρίνουμε από τις φειδωλές αλλαγές που πραγματοποίησε. Η νεότερη συσκευή έφτασε στα χέρια μας, την δοκιμάζουμε και μεταφέρουμε την εμπειρία μας παρακάτω. 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Samsung υιοθετεί σχεδόν απαράλλαχτο τον γενικό σχεδιασμό που γνωρίσαμε με το Samsung Galaxy Z Flip 3. Οι διαστάσεις του φτάνουν τα 85.1x71.9x15.1mm όταν είναι διπλωμένο και ανοίγοντας, φτάνει τα 165.1mm στο ύψος, δηλαδή διαστάσεις ενός τυπικού κινητού με βάρος 187 γραμμάρια. Συγκριτικά με τον προκάτοχό του, είναι λεπτότερο κι αυτό οφείλεται στον νέο βραχίονα που χρησιμοποιείται, ο οποίος επιτρέπει στα δύο μισά της οθόνης να εφάπτονται στο κλείσιμο αντί να μένει εκείνο το ελάχιστο κενό.

image.png.91a041216fcfac3e799f40ffe147c847.png

Στην πράξη, ναι μεν φαίνεται ομορφότερο και πιο «αρμονικό», όμως δεν αποτελεί και κοσμογονική αλλαγή για κάποιον που έχει χρησιμοποιήσει τα προηγούμενα Flip. Ναι, υπήρχε ένα κενό και μια κυρτότητα, όμως ήταν ανεπαίσθητα. Επιπλέον, αν παγιδευόταν σκόνη στα σημεία τότε δεν τριβόταν ανάμεσα στις οθόνες, κάτι που πιστεύουμε θα είναι μεγαλύτερο πρόβλημα πλέον (δεν μας έτυχε, σημειώνουμε).

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 5