Ολοένα και λιγότεροι φορητοί υπολογιστές εξοπλίζονται πλέον με οδηγούς οπτικών μέσων και μια παρόμοια κατάσταση επικρατεί ακόμη και στους σταθερούς υπολογιστές.

Η σημαντική πτώση τιμών των σκληρών δίσκων και ο άπλετος αποθηκευτικός χώρος όπως και οι ανεβασμένες ταχύτητες διαμεταγωγής δεδομένων μέσω διαδικτύου έχει μετατρέψει τα οπτικά μέσα σε μια όχι και τόσο αναγκαία τεχνολογία.

 

Παρόλα αυτά, ένας από τους πιο ασφαλής τρόπους αποθήκευσης δεδομένων είναι οι οπτικοί δίσκοι μιας και η αστοχίες υλικού στους σκληρούς δίσκους δεν είναι κάτι το σπάνιο, ακόμη και στις μέρες μας. Επίσης οι λύσεις αποθήκευσης που προσφέρει το σύννεφο (cloud) μπορεί να είναι αρκετά ασφαλείς, αλλά δεν προσφέρονται για μεγάλο όγκο δεδομένων και επιπλέον δε διαθέτουν την ίδια ασφάλεια ενάντια σε υποκλοπές (hacking) με ένα τοπικά αποθηκευμένο αντίγραφο.

 

Οι τιμές των blu-ray δίσκων έχουν πέσει σε λογικές τιμές πλέον αν και δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τoυς blue-ray οδηγούς, των οποίων οι τιμές παραμένουν σχεδόν σταθερές τα τελευταία χρόνια. Ένας blu-ray δίσκος (BD) μονής στρώσης (single-layer) προσφέρει 25 GB χώρο αποθήκευσης ενώ ένας διπλής στρώσης (double-layer) έχει τη διπλάσια χωρητικότητα, δηλαδή 50 GB. Το πρότυπο blu-ray υποστηρίζει και δίσκους πολλαπλών στρώσεων, οπότε και η χωρητικότητα μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 500 GB ανά δίσκο, μελλοντικά.

 

Link.png Site: http://www.insomnia.gr/review/_/hardware/storage/sandberg-usb-mini-blu-ray-burner-review-r766[/url]']Sandberg USB Mini Blu-Ray Burner Review