H Sony είναι ένας παγκόσμιος όμιλος επιχειρήσεων που ιδρύθηκε στις 7 Μαΐου 1946 από τους Μασάρου Ιμπούκα και Ακίο Μορίτα με έδρα το Τόκυο. Η εταιρία της Sony είναι η μητρική εταιρεία του ομίλου Sony και συμμετέχει στην επιχείρηση μέσω έξι λειτουργούντων τμημάτων της - ηλεκτρονική, μουσική, παιχνίδια, εικόνες, οικονομικές υπηρεσίες και άλλα. 

Στον ευρύ τομέα της εικόνας, η Sony έχει κάνει σπουδαία βήματα στην ανάπτυξη φωτογραφικών μηχανών και φακών. Στην παρουσίαση αυτή θα αναλύσουμε κάποια βασικά χαρακτηριστικά της νέας mirrorless κάμερας της Sony, α6400.

H α6400 είναι το νέο mirrorless μοντέλο της Sony που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2019 και με κάποια νέα και βελτιωμένα χαρακτηριστικά ήρθε να αντικαταστήσει τον προκάτοχό της, α6300 αλλά και να συναγωνιστεί την αιχμή του δόρατος της σειράς α, την α6500 η οποία κλείνει ήδη 2 χρόνια κυκλοφορίας.

Αρχικά, είναι μια κάμερα που προορίζεται για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω στις φωτογραφίες αλλά και στα βίντεο τους. Σίγουρα δεν είναι μια επαγγελματική κάμερα, είναι όμως ιδανική για όσους λατρεύουν τη φωτογραφία, για youtubers που θέλουν μια μικρή και εύχρηστη κάμερα για τα vlogs τους και γενικά για όσους θέλουν μια μικρή αλλά ταυτόχρονα ποιοτική κάμερα.

Ξεκινώντας από την εμφάνιση, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε στα χέρια μας μια ελαφριά και μικρή σε διαστάσεις κάμερα, όπως άλλωστε και οι προκάτοχοί της. Ο σχεδιασμός, αν και σε κάποια σημεία (π.χ. στο ενσωματωμένο φλας) θα μπορούσε να είναι καλύτερος, είναι προσεγμένος και αρκετά ικανοποιητικός τόσο στο μάτι όσο και στην αφή. Σε σχέση με τα άλλα μοντέλα της σειράς α, η οθόνη της α6400 περιστρέφεται έως και 180ο  κάνοντάς της έτσι ιδανική για youtubers ή vloggers. Διαθέτει ενσωματωμένο φλας εμβέλειας 6 μέτρων με ISO 100, το οποίο είναι κρυμμένο στο πάνω μέρος της κάμερας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί πατώντας το αντίστοιχο κουμπί. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι πλαστικό και λεπτομέρειες από κράμα μαγνησίου και σύμφωνα με τη Sony, το σώμα της κάμερας είναι σφραγισμένο από υγρασία και σκόνη.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 1