Ρίχνοντας κανείς μια ματιά στις κυκλοφορίες της φετινής χρονιάς δε γίνεται να μη σταθεί στην Xiaomi. Η κινεζική εταιρεία είναι μία από τις πλέον δραστήριες στην αγορά των smartphones, έχοντας λανσάρει διψήφιο αριθμό συσκευών τους τελευταίους δέκα –και κάτι ψιλά- μήνες, αρκετές εκ των οποίων είναι στο πλαίσιο του brand Redmi.

Στο διάβασμα μάλιστα του τίτλου της παρουσίασης, ίσως ορισμένοι να… μπερδεύτηκαν. Οι λέξεις “Redmi” και “Note” άλλωστε δεν εμφανίζονται μαζί για πρώτη φορά φέτος.

Με τα Redmi Note 7 και Note 7 Pro να έχουν κυκλοφορήσει στις αρχές του έτους λοιπόν, το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο το Redmi Note 8 Pro δικαιολογεί την απόφαση της Xiaomi να το ρίξει στη μάχη της αγοράς μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ο σχεδιασμός του είναι ελκυστικός, η κατασκευή του στιβαρή, ενώ χαρακτηριστικά όπως η τετραπλή κάμερα των 64 MP και η μεγάλη οθόνη των 6,53 ιντσών δεν περνούν απαρατήρητα.

Την ίδια στιγμή η κατηγορία με συσκευές λίγο κάτω από τα 300€ είναι μία από τις πλέον ανταγωνιστικές στα smartphones, οπότε κάθε “φρεσκάρισμα” σε λειτουργίες και τεχνικά χαρακτηριστικά είναι καλοδεχούμενο. Το Redmi Note 8 Pro άλλωστε κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις που διαφοροποιούνται μόνο στην χωρητικότητα: αυτή με τα 64 GB διατίθεται έναντι 289€ ενώ εκείνη  με τα 128 GB βρίσκεται ελάχιστα πιο πάνω από το προαναφερθέν “όριο”, στα 319€.

To Redmi Note 8 Pro δεν ξεφεύγει ιδιαίτερα από το design των μοντέλων της προηγούμενης γενιάς. Με τα Redmi Note 7 και Note 7 Pro άλλωστε, η Xiaomi έκανε εξαιρετική δουλειά από πλευράς αισθητικής, οπότε ουσιαστικός λόγος για να τροποποιήσει την πρότασή της δεν υπήρχε.

Διαβάστε την αναλυτική παρουσίαση

 

  • Like 1
  • Thanks 1