Σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις προσβλητικές και υβριστικές αναρτήσεις καθώς και το ολοένα αυξανόμενα επίπεδα παρενόχλησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου αποφάσισε να δημιουργήσει μία πενταμελή ομάδα ειδικευμένων αστυνομικών που θα έχουν στόχο τα online trolls.

H Scotland Yard θα δαπανήσει £1,7 εκατομμύρια στην νέα μονάδα της που θα ονομάζεται Online Hate Crime Hub, και η οποία έχει στόχο την παροχή “στοχευμένων και αποτελεσματικών υπηρεσιών για τα θύματα”, την παροχή προηγμένης νοημοσύνης ενάντια στα online trolls και την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των αστυνομικών, των κοινοτήτων και των επιχειρήσεων κοινωνικής δικτύωσης όπως τα Facebook και Twitter.

 

Παρόλο που οι Βρετανικές αρχές έχουν λάβει μέτρα για να θέσουν εκτός νόμου την online παρενόχληση, τα θύματα παραπονιούνται ότι οι αστυνομικές αρχές αργούν να δράσουν και ότι δεν δίνουν την απαραίτητη προσοχή. Το Online Hate Crime Hub έχει στόχο να προσφέρει καλύτερη υποστήριξη στα θύματα των trolls και να αποκαλύψει την ταυτότητα των δραστών που κρύβονται πίσω από το πέπλο της ανωνυμίας που παρέχουν οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης.

 

“Όσοι είναι στόχοι, ζουν σε περιβάλλον απομόνωσης από φόβο μήπως η online συμπεριφορά κάποιων υλοποιηθεί στον πραγματικό κόσμο” δήλωσε το γραφείο Δημάρχου του Λονδίνου. “Η ανταπόκριση της αστυνομίας στα online εγκλήματα μίσους είναι ασυνεπής, κυρίως επειδή οι αστυνομικοί δεν είναι εξοπλισμένοι για να τα αντιμετωπίσουν”.

 

Engadget