Με μια ενέργεια την οποία δεν έχουμε ξαναδεί από κυβέρνηση χώρας, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, David Cameron, θα ανακοινώσει σήμερα ριζικά μέτρα κατά της online πορνογραφίας. Με στόχο την «πάταξη της διάβρωσης της παδικής ηλικίας», κάθε σπίτι στην Αγγλία θα πρέπει να δηλώσει για το αν θα διατηρήσει την πρόσβαση στην online πορνογραφία.

Ο David Cameron θα αποκαλύψει μια σειρά μέτρων ώστε να μειωθεί η πρόσβαση στην online πορνογραφία με συγκεκριμένο στόχο την παιδική πορνογραφία. Σε αυτά περιλαμβάνεται μια μαύρη λίστα λέξων που χρησιμοποιούν συνήθως παιδόφιλοι σε μηχανές αναζήτησης έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση σε παράνομο υλικό. Στη συνέχεια όλοι οι Internet Service Providers της χώρας θα επικοινωνήσουν με όλους τους χρήστες Internet ώστε να τους δοθεί μία «αναπόφευκτη επιλογή» για το αν θα χρησιμοποιήσουν φίλτρα.

 

Παράλληλα όλες οι αστυνομικές δυνάμεις θα συνεργαστούν για τη δημιουργία μιας ενιαίας ασφαλού βάσης δεδομένων με παράνομες εικόνες παιδιών με στόχο τον αποκλεισμού του Διαδικτύου από παιδόφιλους.

 

Οι αλλαγές αυτές θα ισχύσουν από το τέλος της επόμενης χρονιάς και ως πρώτο βήμα θα περιλαμβάνει όσους πραγματοποιήσουν νέες συνδέσεις ή αλλάξουν πάροχο Internet και στους οποιούς θα υπάρχει προκαθορισμένη αυτόματη ρύθμιση με ενεργοποιημένα τα «οικογενειακά φίλτρα». Αν ο χρήστης επιλέξει κατά την εγκατάσταση τη "συνέχεια" η πατήσει enter, τότε τα φίλτρα παραμένουν ενεργοποιημένα.

 

Οι παροχείς Internet έχουν προβεί στη δημιουργία τεχνολογίας ώστε μόλις τα φίλτρα είναι ενεργοποιημένα, θα καλύπτουν οποιαδήποτε συσκευή είναι συνδεδεμένη στο οικιακό δίκτυο χωρίς να χρειάζεται η εγκατάσταση τους σε κάθε συσκευή ξεχωριστά. Οι αλλαγές στις ρυθμίσεις των φίλτρων θα μπορούν να γίνουν μόνο από τον κάτοχο της σύνδεσης που θα πρέπει φυσικά να είναι ενήλικας.

 

Link.png Site: http://www.guardian.co.uk/technology/2013/jul/22/david-cameron-crackdown-internet-pornography[/url]']guardian.co.uk