Το Netflix θέλει να μάθει πόσο γρήγορη είναι η σύνδεση σας στο Internet, και γι'αυτό δημιούργησε την ιστοσελίδα Fast.com.

Μέσα από την ιστοσελίδα, ο χρήστης μπορεί να δει μόνο την ταχύτητα download της σύνδεσης του, η οποία και καθορίζει την ποιότητα βίντεο με την οποία το Netflix αναπαράγει σε κάθε συνδρομητή του, ταινίες και σειρές από τη βιβλιοθήκη του. Ο στόχος σύμφωνα με το Netflix είναι να βοηθήσει τον χρήστη να εντοπίσει αν ο πάροχος του ή η ίδια η υπηρεσία είναι αυτή που ευθύνεται για προβλήματα κατά την αναπαραγωγή βίντεο.

 

Η ιστοσελίδα είναι αρκετά απλή στο σχεδιασμό, ενώ με μια πρώτη δοκιμή, δεν εμφανίζει την πλήρη ταχύτητα της σύνδεσης, αλλά αυτή του download περιεχομένου από τους servers του Netflix που βρίσκονται κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πάντως στο κάτω μέρος, το Netflix προτείνει στον επισκέπτη να συγκρίνει τα αποτελέσματα της μέτρησης με αυτά που εμφανίζει η πιο δημοφιλής ιστοσελίδα για αντίστοιχες μετρήσεις, το speedtest.net, η οποία και παρέχει περισσότερα στοιχεία όπως ταχύτητα upload και Ping.

 

Link.png Site: Techcrunch