Το Web Standards Project (WaSP) το οποίο σχηματίστηκε το 1998 από τους Glenn Davis, George Olsen, και Jeffrey Zeldman κατά τη διάρκεια του πρώτου “πολέμου” μεταξύ Microsoft και Netscape, τερματίζει τη λειτουργία του καθώς “το έργο του έχει τελειώσει”.

Το WaSP είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια έτσι ώστε οι πρώτοι browsers να ακολουθούν κοινά πρότυπα και κυρίως όσα υποστηρίζονται από το W3C. Σήμερα βέβαια υπάρχουν ακόμη περιορισμοί και ασυμβατότητες μεταξύ των browsers χωρίς όμως αυτό να αποτελεί πλέον τόσο σημαντικό πρόβλημα.

 

Ύστερα από την τελική επικράτηση της Microsoft έναντι του Netscape, τη θέση τους πήρε η διαμάχη μεταξύ της Mozilla και της Google με τους Firefox και Chrome browsers, γεγονός που οδήγησε τη Microsoft να βελτιώσει για άλλη μια φορά τον ΙΕ.

 

Σίγουρα το έργο του WaSP θα μπορούσε να έχει τερματιστεί αρκετά νωρίτερα από το 2013, με τους προγραμματιστές του Web να έχουν πλέον πιο σημαντικά προβλήματα να αντιμετωπίσουν, όπως η τεράστια ποικιλία συσκευών και πλατφορμών που πρέπει να αντιμετωπίσουν. Προς το παρόν έχουμε πέντε μεγάλους desktop browsers ενώ ταυτόχρονα το Internet εξαπλώνεται ραγδαία μέσω φορητών συσκευών όπως smartphones, tablets και υπολογιστές με οθόνες αφής.

 

Link.png Site: http://thenextweb.com/insider/2013/03/01/with-the-microsoft-v-netscape-war-long-over-the-pivotal-web-standards-project-is-shutting-down/[/url]']thenextweb.com