Γιορτάζοντας σε λίγες ημέρες τα 8 χρόνια λειτουργίας του, η δημοφιλής εφαρμογή WhatsApp εξελίσσει σημαντικά με την τελευταία έκδοση το Status (κατάσταση) κάθε χρήστη το οποίο πλέον γίνεται αρκετά πιο πλούσιο δανειζόμενο στοιχεία από το Snapchat.

Πλέον κάθε χρήστης θα μπορεί αντί κειμένου να ορίσει φωτογραφία ή βίντεο και να το διαμοιράσει στους φίλους του ή και στις επαφές που διαθέτει, με τη διαφορά ότι το περιεχόμενο αυτό θα εξαφανιστεί αυτόματα μετά από 24 ώρες. Μέχρι σήμερα στο Status κάθε χρήστη υπήρξε μια απλή αναφορά μέσω κειμένου για το που βρίσκεται όπως "στη δουλειά", "στο σπίτι", "η μπαταρία θα εξαντληθεί σε λίγο" και πλέον με τη νέα δυνατότητα, το WhatsApp αποκτά ένα νέο χαρακτηριστικό που προέρχεται από υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης.

 

Ο χρήστης θα μπορεί να απαντά προσωπικά σε κάθε ενημέρωση κατάστασης άλλου χρήστη χωρίς το μήνυμά του να φαίνεται δημόσια αλλά και να ορίσει ποιος ακριβώς θα μπορεί να βλέπει τις δικές του ενημερώσεις status. Αυτό είναι εφικτό μέσα από την ρύθμιση Privacy ενώ όλα τα νέα Status των επαφών σας θα εμφανίζονται κάτω από το νέο Status tab. Η δυνατότητα του WhatsApp αφορά αποκλειστικά το Status και όχι μηνύματα που ανταλλάσσουν οι χρήστες μεταξύ τους σε μια συζήτηση, μια δυνατότητα που ανακοίνωσε στις αρχές του μήνα το Viber.

 

Τους τελευταίους μήνες το WhatsApp -που ανήκει στο Facebook- έχει παρουσιάσει μια σειρά από νέες δυνατότητες όπως η επαλήθευση δύο βημάτων, οι βιντεοκλήσεις, ενώ μέσα στο 2017 αναμένεται ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που θα δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα προκειμένου να ανταλλάσσουν μηνύματα με καταναλωτές.

 

Link.png Site: VentureBeat