Η πρώτη ιστοσελίδα του παγκόσμιου ιστού, δημιουργήθηκε πριν από 25 χρόνια από τον Tim Berners-Lee. Η εν λόγω σελίδα δημιουργήθηκε στο CERN στις 20 Δεκεμβρίου του 1990, αλλά δημοσιοποιήθηκε επίσημα τον Αύγουστο του 1991.

Ουσιαστικά περιείχε πληροφορίες αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του συγκεκριμένου hypertext project. Φυσικά, η συγκεκριμένη σελίδα αποτέλεσε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία του internet όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

 

Ο Berners-Lee, ο δημιουργός της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, εξακολουθεί να ασχολείται εντατικά με το διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, είναι επικεφαλής του World Wide Web Consortium, για τη δημιουργία του οποίου έχει συμβάλλει ο ίδιος.

 

Μια από τις βασικές επιδιώξεις του είναι η προστασία του ανοιχτού διαδικτύου από τη λογοκρισία των κυβερνήσεων και από τις προσπάθειες των παρόχων να καταργήσουν την ουδετερότητα του διαδικτύου.

 

Με αφετηρία λοιπόν τη δημιουργία της εν λόγω ιστοσελίδας πριν από 25 χρόνια, έχουμε οδηγηθεί στο σημείο που το διαδίκτυο αποτελεί μια πανίσχυρη πλατφόρμα, η οποία είναι διαθέσιμη σε πολλών ειδών συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Επιπλέον, εξακολουθεί να αποτελεί ισχυρό εργαλείο διαμοιρασμού πληροφοριών ανά τον πλανήτη και, πιθανότατα, θα διατηρήσει την ιδιότητα αυτή για πολλά χρόνια ακόμα.

 

Link.png Site: Engadget