Σε αύξηση των τιμών του προχωρά το Slack, η δημοφιλής εφαρμογή επικοινωνίας που απευθύνεται σε εταιρείες, προχωρώντας παράλληλα και σε μεγάλες αλλαγές στο δωρεάν πακέτο του. 

Πρόκειται για την πρώτη αύξηση των τιμών της υπηρεσίας από την έναρξη λειτουργίας της το 2014, και επηρεάζει μόνο τους χρήστες του "Pro" πακέτου. Έτσι από την 1η Σεπτεμβρίου, οι μηνιαίες συνδρομές Pro θα αυξηθούν από 8 σε 8,75 δολάρια ανά χρήστη μηνιαίως ενώ σε περίπτωση ετήσιας συνδρομής, το κόστος ανεβαίνει από 6,67 σε 7,25 δολάρια ανά χρήστη και πάλι ανά μήνα.

Οι αυξήσεις των τιμών θα επηρεάσουν μόνο όσους έχουν προμηθευτεί το Pro πακέτο παγκοσμίως και όχι τις εταιρείες που διαθέτουν συνδρομή Business Plus ή κάποιο από τα προσαρμοσμένα επιχειρηματικά πακέτα του Slack. Η εταιρεία πάντως προσφέρει έναν τρόπο για να αποφύγετε τις αυξήσεις των τιμών για έναν ακόμη χρόνο. Όσοι διαθέτουν ήδη ετήσια συνδρομή Pro μπορούν να «κλειδώσουν» την υπάρχουσα ετήσια τιμή για έναν ακόμη χρόνο ανανεώνοντας τη συνδρομή τους πριν από την 1η Σεπτεμβρίου. Οι συνδρομητές στο Pro πακέτο μπορούν επίσης να εκμεταλλευτούν την ετήσια τιμή πριν από την 1η Σεπτεμβρίου και να διατηρήσουν την υπάρχουσα τιμή των 6,67 δολαρίων ανά χρήστη το μήνα και για χρονικό διάστημα ενός έτους.

image.png.7f96b3b14ec3839fb93401e5c6830ff5.png

Το Slack πραγματοποιεί επίσης μεγάλες αλλαγές και στο επιτυχημένο δωρεάν πακέτο του. Επί του παρόντος, οι servers του Slack εμφανίζουν στους χρήστες που δεν πληρώνουν κάποια συνδρομή, τα τελευταία 10.000 μηνύματα της ομάδας τους και μέχρι 5GB αποθηκευτικού χώρου των αρχείων που έχουν ανέβει στην υπηρεσία. Από την 1η Σεπτεμβρίου, το Slack αλλάζει πολιτική εμφανίζοντας τα μηνύματα και τα uploads των τελευταίων 90 ημερών, χωρίς περιορισμό στον αριθμό των μηνυμάτων που έχουν σταλεί ή στον όγκο του ανεβασμένου περιεχομένου. «Η πλειονότητα των ενεργών δωρεάν ομάδων μας θα έχει πρόσβαση σε μεγαλύτερο μέρος του ιστορικού των μηνυμάτων τους με το νέο όριο των 90 ημερών σε σύγκριση με το προηγούμενο όριο», εξηγεί το Slack σε μια δημοσίευση στο επίσημο blog του. «Ανεξάρτητα από το πόσο πολύ η ομάδα σας χρησιμοποιεί το Slack, θα έχετε πάντα πρόσβαση σε ιστορικό 90 ημερών» συμπληρώνει η εταιρεία.

Και αυτά δεν είναι τα μόνο οφέλη για τους δωρεάν χρήστες του Slack αφού αυτοί θα αποκτήσουν επιπλέον πρόσβαση στη λειτουργία Clips που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα ήχου, βίντεο και κοινή χρήση οθόνης σε κανάλια και DMs.   

  • Like 4