Τη δυνατότητα ασύρματης πρόσβασης στο Internet θα έχουν ξανά οι επιβάτες συγκεκριμένων σταθμών του Μετρό σύμφωνα με την ιστοσελίδα Athens Transport.

Η κίνηση αυτή έρχεται ως συνέχεια τη συμφωνίας για εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθώς και η ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες), αναμένεται να υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας διάρκειας τουλάχιστον 3 ετών, με το Υπουργείο να αναλαμβάνει τη μελέτη, εγκατάσταση, θέση και λειτουργία τριών σημείων συστήματος ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi σε ισάριθμους σταθμούς της επιλογής της ΣΤΑΣΥ. Από την πλευρά της η ΣΤΑΣΥ θα παρέχει διαφημιστική προβολή των δημοσίων ψηφιακών υπηρεσιών της ενιαίας ψηφιακής πύλης gov.gr «στο εσωτερικό συρμών Μετρό, στις διαφημιστικές πινακίδες σταθμών και στις οθόνες σταθμών και συρμών του Μετρό». 

Όπως υπενθυμίζει το Athens Transport, τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στο Internet είχαν οι επισκέπτες 7 σταθμών του Μετρό πριν περίπου 10 χρόνια, με το όλο σύστημα να μην επεκτείνεται και τελικώς να απενεργοποιείται εξαιτίας αδυναμίας συντήρησής του. Παρόμοια εξαγγελία για δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Internet είχαμε και το 2014 για 15 λεωφορεία, με την όλη διαδικασία να μην ολοκληρώνεται ενώ το 2018 ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε την εγκατάσταση WiFi σε λεωφορεία με προϋπολογισμό 900.000 ευρώ, χωρίς καμία εξέλιξη από τότε.

  • Like 1