Το DuckDuckGo, είναι μια εναλλακτική μηχανή αναζήτησης η οποία βάζει σε απόλυτη προτεραιότητα την ιδιωτικότητα του χρήστη, και η οποία συμπλήρωσε πρόσφατα ένα σημαντικό ορόσημο, 30 εκατομμύρια αναζητήσεις σε 24 ώρες.

Σε μια χρονιά γεμάτη από σκάνδαλα ιδιωτικότητας σε εταιρείες κολοσσούς όπως το Facebook και τη Google, το DuckDuckGo έχει σημειώσει τεράστια ανάπτυξη το τελευταίο διάστημα. Ενδεικτικό είναι ότι οι χρήστες πραγματοποιούσαν τον περασμένο Ιανουάριο 16 εκατομμύρια αναζητήσεις καθημερινά, με τον αριθμό αυτό να αναμένεται να διπλασιαστεί στα τέλη της χρονιάς.

Παρά την τεράστια αύξηση στην επισκεψιμότητα, ο αριθμός αναζητήσεων που πραγματοποιούνται μέσω του DuckDuckGo δεν είναι παρά ένα πολύ μικρό μέρος σε σχέση με τις επιδόσεις της Google όπου καθημερινά πραγματοποιούνται 3.5 δισεκατομμύρια αναζητήσεις. Συγκριτικά, στη Google σημειώνεται 30 εκατομμύρια αναζητήσεις κάθε 15 λεπτά. Επίσης, ο αντίπαλος του DuckDuckGo δεν είναι μόνο η μηχανή αναζήτησης της Google αλλά και αυτές των Yahoo, Bing και ask.com, οι οποίες έχουν περισσότερη κίνηση σύμφωνα με το NetMarketShare.com.

Engadget

  • Like 3