Η διαχωριστική γραμμή μεταξύ της ξενοδοχειακής βιομηχανίας και της βιομηχανίας ενοικίασης κατοικιών γίνεται όλο και περισσότερο δυσδιάκριτη.

Τον περασμένο μήνα, η πλατφόρμα βραχυχρόνιας ενοικίασης κατοικιών Airbnb ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την εταιρεία HotelTonight, για να προσφέρει μία end-to-end πλατφόρμα για όλους τους ταξιδιώτες, εκείνους που ταξιδεύουν μία προγραμματισμένη φορά τον κόσμο ή εκείνους που «κλείνουν» τελευταία στιγμή. Τώρα, η ξενοδοχειακή αλυσίδα Marriott φαίνεται πως θέλει να ανταγωνιστεί την Airbnb, με την Wall Street Journal να υποστηρίζει ότι θα γίνει η πρώτη μεγάλη ξενοδοχειακή αλυσίδα που θα προσφέρει και ενοικιάσεις κατοικιών.

Η Marriott πρόσφατα ολοκλήρωσε με επιτυχία το πιλοτικό πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια του οποίου ενοικιάστηκαν 340 κατοικίες στο Παρίσι, στην Ρώμη, στη Λισαβόνα και στο Λονδίνο. Το πιλοτικό πρόγραμμα αναμένεται να εξυπηρετήσει ως μοντέλο για το πρόγραμμα ενοικίασης κατοικιών στις ΗΠΑ, αν και δεν γνωρίζουμε πότε η εταιρεία σκοπεύει να το θέσει σε λειτουργία.

Η Marriott International, Inc. με έδρα το Maryland στην Washington διαθέτει πάνω από 5700 ακίνητα σε περισσότερες από 110 χώρες σε όλο τον κόσμο και συνολικά πάνω από 1,5 εκατομμύρια δωμάτια και είναι πρωτοπόρος της ξενοδοχειακής βιομηχανίας. Η Airbnb από την άλλη είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα ενοικίασης κατοικιών στον κόσμο, με 6 εκατομμύρια ενοικιάσεις τον χρόνο. Ακριβώς για αυτό τον λόγο, η Marriott, επιθυμεί να εισέλθει στα «χωράφια» της, επειδή αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν περιθώρια για ανταγωνισμό και για κερδοφορία. Η Airbnb πρόκειται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο φέτος, ενώ κοιτάζει να επεκταθεί και στην συνδρομητική τηλεόραση, με την παραγωγή πρωτότυπου περιεχομένου που σχετίζεται με τις ταξιδιωτικές αποδράσεις, την περιπέτεια κ.ά.

Engadget