Η αλλαγή αυτή, πάντως, εκτιμάται πως θα επηρεάσει μικρό αριθμό ακινήτων, καθώς τα περισσότερα δεν χρησιμοποιούσαν κάμερες σε εσωτερικούς χώρους.

Η Airbnb ανακοίνωσε ότι επιβάλει διεθνή απαγόρευση των καμερών ασφαλείας στο εσωτερικό των χώρων που ενοικιάζονται μέσω της πλατφόρμας της. Oι αλλαγές στην πολιτική της εταιρίας πρόκειται να εφαρμοστούν από το τέλος του επόμενου μήνα.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα ενοικίασης χώρων υποστηρίζει πως στόχος της είναι να απλουστεύσει το πλαίσιο που καθορίζει την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας και να δώσει προτεραιότητα στην ιδιωτικότητα των ενοικιαστών.

Ήδη είχαν καταγραφεί διάφορες ανησυχίες από χρήστες της πλατφόρμας σχετικά με τη χρήση καμερών ασφαλείας στο εσωτερικό των ενοικιαζόμενων χώρων.

"Οι αλλαγές αυτές πραγματοποιήθηκαν σε συνεννόηση με τους επισκέπτες μας, τους οικοδεσπότες και ειδικούς σε θέματα ιδιωτικότητας, ενώ θα συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε σχόλια που μας βοηθούν να διασφαλίζουμε ότι οι πολιτικές μας καλύπτουν τη διεθνή κοινότητά μας", ανέφερε σε δήλωσή της η Τζούνιπερ Ντάουνς, υπεύθυνη για τον τομέα Χάραξης Πολιτικής και Συνεργασιών της Airbnb. "Kαθώς στην πλειοψηφία τους τα ακίνητα που διατίθενται μέσω Airbnb δεν αναφέρουν την ύπαρξη κάμερας ασφαλείας, αυτή η αλλαγή των όρων χρήσης αναμένεται να επηρεάσει έναν πολύ μικρό αριθμό καταχωρίσεων", συμπλήρωσε.

Οι υφιστάμενοι όροι χρήσης της πλατφόρμας επιτρέπουν τη χρήση καμερών ασφαλείας σε χώρους όπως τα καθιστικά και οι διάδρομοι, εφόσον η θέση του εξοπλισμού περιγράφεται με σαφήνεια στην καταχώριση του ακινήτου.

Οι νέοι όροι απαγορεύουν επίσης τη χρήση εξωτερικών καμερών, οι οποίες βλέπουν προς το εσωτερικό του ακινήτου. Ήδη απαγορεύεται η τοποθέτηση τέτοιου εξοπλισμού σε χώρους όπους τα υπνοδωμάτια και τα μπάνια. Εξακολουθεί να επιτρέπεται η χρήση καμερών στα κουδούνια, καθώς και συσκευών καταγραφής των επιπέδων του θορύβου στους κοινόχρηστους χώρους. Όπως και οι κάμερες, οι συσκευές αυτές πρέπει να περιλαμβάνονται στην καταχώριση του ακινήτου.

Η Airbnb ανέφερε πως στόχος της είναι να ισορροπήσει την ανάγκη των οικοδεσποτών να ελέγχουν την ασφάλεια των ακινήτων τους και να είναι ενήμεροι για ζητήματα όπως πάρτι χωρίς προηγούμενη συνεννόηση, ενώ παράλληλα θα δίνεται προτεραιότητα στην ιδιωτικότητα των ενοικιαστών.

Η ανακοίνωση έρχεται μόλις μία εβδομάδα αφότου προβλήθηκε στην αμερικανική κωμική εκπομπή Saturday Night Live παρωδία διαφήμισης του Airbnb που περιλάμβανε και ένα αστείο για μια κάμερα κρυμμένη μέσα σε τουαλέτα. Το συγκεκριμένο σκετς έχει αναπαραχθεί περισσότερες από 1,2 εκατομμύρια φορές στο YouTube

  • Like 1
  • Haha 3