Ο Τούρκος πρόεδρος δηλώνει αποφασισμένος να ελέγξει ολοκληρωτικά ή να μπλοκάρει την πρόσβαση στις πλατφόρμες social media.

Πόλεμο στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται πως άρχισε ο Tayyip Erdogan. Ο Τούρκος πρόεδρος, ενοχλημένος από τις προσβολές χρηστών του Twitter προς το πρόσωπο της κόρης του στα νέα της γέννησης του εγγονού του, ανακοίνωσε τις προθέσεις του για την ψήφιση νόμων που θα επιτρέπουν στην κυβέρνηση της γείτονος χώρας να ελέγξει το περιεχόμενο που δημοσιεύεται στα social media.

Έκθεση της αστυνομίας, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, κάνει λόγο για υβριστικά μηνύματα από 11 χρήστες (σε σύνολο 19) που απάντησαν/σχολίασαν σε tweet του γαμπρού του Erdogan και υπουργού οικονομικών της χώρας, Berat Albayrak. Ο ίδιος ο Erdogan ανέφερε μιλώντας στα μέλη του κόμματός του:

Καταλαβαίνετε τώρα γιατί είμαστε ενάντια σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το YouTube, το Twitter και το Netflix; Οι πλατφόρμες αυτές δεν ταιριάζουν στη χώρα μας. Πρέπει να τις κλείσουμε, να τις ελέγξουμε καταθέτοντας προς ψήφιση την κατάλληλη νομοθεσία όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

 Η Τουρκία έχει βεβαρημένο παρελθόν σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα. Σε τεταμένες περιόδους, έχουν αναφερθεί αποκλεισμοί σε αρκετά εξ αυτών, με το Twitter να βρίσκεται σε περίοπτη θέση. Η Άγκυρα εξ άλλου καταδίκασε προ μηνός το δίκτυο για τη διαγραφή 7.000 και πλέον λογαριασμών υποστηρικτών του Τούρκου προέδρου.