Στα πλαίσια του συνεδρίου Mobile World Congress 2014, το HTC One απέσπασε το παγκόσμιο βραβείο κινητής τηλεφωνίας για το καλύτερο smartphone του 2013 ενώ το iPad Air κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία του καλύτερου tablet για την ίδια χρονιά.

Στη ψηφοφορία έλαβαν μέρος περισσότεροι από 175 ανεξάρτητοι εμπειρογνώμενες του κλάδου, προερχόμενοι από τις κοινόττηες των αναλυτών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

 

Το HTC One παρουσιάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και ξεχώρισε αμέσως για την ποιότητα κατασκευής η οποία διακρίνεται από το απόλυτα συμπαγές σώμα από αλουμίνιο. Στο θέμα του λογισμικού, το BlinkFeed αποτέλεσε ένα από τα χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούν αρκετά οι κάτοχοι του έξυπνου τηλεφώνου, μέρος του γραφικού περιβάλλοντος Sense που κατασκευάζει η εταιρεία.

 

 

htcone.jpg

Ο Regional Director της HTC, Νικήτας Γλύκας με τον Scott Croyle, αντιπρόεδρο του τμ. σχεδίασης

 

Ο Benjamin Ho, Chief Marketing Officer της HTC παρέλαβε το βραβείο σχολιάζοντας: «Είμαστε απίστευτα περήφανοι που το HTC One συνεχίζει να αναγνωρίζεται ως ένα Smartphone που αλλάζει το παιχνίδι, με τον κομψό σχεδιασμό του, τον ήχο ανώτερης ποιότητας και την εντυπωσιακή λειτουργικότητά του. Η επιβράβευση του HTC One με ακόμα μία διεθνή διάκριση αποδεικνύει ότι έχει οδηγήσει την εμπειρία που προσφέρει ένα κινητό σε νέα επίπεδα, και συνεχίζει να διαχωρίζει την HTC από τον ανταγωνισμό. Ανυπομονούμε να διευρύνουμε αυτήν την επιτυχία με περισσότερες απίστευτες καινοτομίες που έχουν προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες.»

 

Όσον αφορά το καλύτερο tablet, το βραβείο απέσπασε το iPad Air έχοντας να αντιμετωπίσει στην ίδια κατηγορία το iPad mini 2 της Apple, το Google Nexus 7 (2013) και το Sony Xperia Tablet Z. Την περασμένη χρονιά, μεγάλος νικητής της ίδια κατηγορίας ήταν η πρώτη γενιά του Google Nexus 7 κατασκευής Asus.