Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον δημιούργησαν ένα νέο σύστημα, το οποίο ονομάζουν “Passive WiFi”, και το οποίο καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια επειδή αντί να χρησιμοποιεί τόσο ψηφιακή (Digital Baseband) όσο και αναλογική τεχνολογία (Analog RF) όπως οι περισσότερες συσκευές, χρησιμοποιεί μόνο ψηφιακή τεχνολογία.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το σύστημα Passive WiFi που χρησιμοποιεί μία τεχνική mirroring για να στέλνει πακέτα δεδομένων ασύρματα, καταναλώνει 10000 φορές λιγότερη ενέργεια από τις συμβατικές μεθόδους, ωστόσο αυτό γίνεται χωρίς μείωση στην απόδοση, αφού οι ταχύτητες μπορούν να φτάσουν και τα 11Mbps σε αποστάσεις έως και 30 μέτρων.

 

Η τεχνολογία είναι συμβατή με τις σημερινές υποδομές και τα πρότυπα WiFi, και η ομάδα πίσω από το σύστημα πιστεύει ότι μπορεί να φέρει την επανάσταση στις Internet-enabled συσκευές ενεργοποιώντας ένα νέο είδος επικοινωνίας που παλαιότερα απαιτούσε περισσότερη ενέργεια.

 

Η έρευνα χρησιματοδοτήθηκε τόσο από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, όσο και από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών των ΗΠΑ και την Qualcomm. Μία εταιρεία με την ονομασία Jeeva Wireless –που αποτελεί spin-off του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον- αναμένεται να εκμεταλλευτεί την τεχνολογία εμπορικά.

 

 

Link.png Site: TheNextWeb

  • Like 1