Τη χρονιά 2002, στη διάσημη ταινία επιστημονικής φαντασίας του Στήβεν Σπήλμπεργκ με τίτλο Minority Report, εντύπωση είχε προκαλέσει το σύστημα το οποίο χειριζόταν ο πρωταγωνιστής της ταινίας Τομ Κρούζ.

 

Ο "υπολογιστής" ήταν σε θέση να καταλαβαίνει πλήρως όλες τις κινήσεις των χεριών του πρωταγωνιστή και να εκτελεί αντίστοιχες λειτουργίες σε ένα πλήρως τρισδιάστατο χώρο και σε πραγματικό χρόνο.

 

Η εταιρεία oblong industries 6 χρόνια μετά κατασκεύασε το g-speak που όπως το ονομάζει η ίδια είναι ένα λειτουργικό περιβάλλοντος χώρου που μπορεί και κάνει σχεδόν ότι ενέργειες εκτελούσαν οι ηθοποιοί στη ταινία Minority Report. Αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο από τη στιγμή που ένας από τους ιδρυτές της oblong εκτελούσε χρέη τεχνολογικού συμβούλου στη παραγωγή της ταινίας.

 

Η εταιρεία δεν είναι φειδωλή στις δηλώσεις της και χαρακτηρίζει το g-speak ως τo πρώτο σημαντικό βήμα στο περιβάλλον ενός υπολογιστή μετά το 1984 όταν και είχαμε τη πρώτη παρουσίαση λειτουργικών συστημάτων με γραφικά (πρώτα από την apple και μετέπειτα από τη Microsoft). Μια ματιά στο παρακάτω βίντεο επιβάλεται.

 

[vm]2229299[/vm]

 

Link.png Site: oblong.com