Ακόμα και οι δεινόσαυροι ενδέχεται να ξαναζωντανέψουν μέσω της τεχνικής της επανενεργοποίησης των γονιδίων, δηλώνουν οι επιστήμονες.

Για πρώτη φορά μάλιστα Αυστραλοί και Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν να επανενεργοποιήσουν ένα γονίδιο του τίγρη της Τασμανίας, που έχει εξαφανιστεί από το 1936, μεταμοσχεύοντάς το σε ποντικό.

 

Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες βρήκαν το DΝΑ του τίγρη σε δείγματα του σαρκοφάγου μαρσιποφόρου που διατηρούνταν σε διάφορα μουσεία, απομόνωσαν ένα γονίδιο και το εισήγαγαν σε έμβρυα ποντικού.

 

Σύμφωνα με Tα Νέα, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το γονίδιο μπορεί να «αναστηθεί», κάτι που ανοίγει προοπτικές και για άλλα είδη.

 

Ο ζωολόγος Δρ Πασκ, υπό την εποπτεία του οποίου πραγματοποιήθηκε το πείραμα, τόνισε πως η ίδια τεχνική θα μπορούσε τώρα να χρησιμοποιηθεί και για άλλα είδη που έχουν εξαφανιστεί, όπως οι δεινόσαυροι, τα μαμούθ και οι Νεάντερταλ, από τα οποία οι επιστήμονες διαθέτουν μεγάλες ποσότητες DΝΑ.

 

Στο πλαίσιο του πειράματος, DΝΑ εξήχθη από τίγρεις της Τασμανίας που είχαν διατηρηθεί για έναν αιώνα στο Μουσείο Βικτόρια της Μελβούρνης. Οι τίγρεις της Τασμανίας έχουν εξαφανιστεί εδώ και περίπου 100 χρόνια.

 

Source.png Πηγή: in.gr