Μία ιατρική μελέτη μεγάλης κλίμακας θα ξεκινήσει σύντομα η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, στο πλαίσιο της οποίας θα συγκεντρώσει δεδομένα από 10.000 εθελοντές.

Η έρευνα εντάσσεται σε μία πρωτοβουλία με την επωνυμία Project Baseline, με στόχο “τη δοκιμή και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και εργαλείων για την πρόσβαση, οργάνωση και αξιοποίηση ιατρικών πληροφοριών”, όπως αναφέρει η εταιρεία σε δελτίο Τύπου της.

 

Οι πληροφορίες αυτές θα βοηθήσουν την Alphabet να καθορίσει ένα σημείο αναφοράς για την ανθρώπινη υγεία, αλλά και να κατανοήσει καλύτερα τους κινδύνους νοσηρότητας. Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί από τη Verily Life Sciences, τμήμα της Alphabet, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Duke και του Stanford.

 

Η διαδικασία στρατολόγησης εθελοντών θα ξεκινήσει από το Project Baseline μέσα στους επόμενους μήνες. Οι εθελοντές αυτοί θα παρακολουθούνται για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.

 

Η αποθήκευση των δεδομένων θα γίνει στην πλατφόρμα Cloud της Google, ενώ η υπολογιστική υποδομή της εταιρείας θα χρησιμοποιηθεί για την επεξεργασία τους. Στο μέλλον, τα δεδομένα της μελέτης θα διατεθούν σε διακεκριμένους ερευνητές, αφού πρώτα ανωνυμοποιηθούν.

 

Link.png Site: CNET