Θυμάστε τον Derby; Πριν από ένα περίπου χρόνο, αναφερθήκαμε στα εκπληκτικά αποτελέσματα που μπορούν να έχουν τα τρισδιάστατα εκτυπωμένα προσθετικά μέλη σε ανθρώπους ή ακόμα και σε σκύλους, όπως ο Derby.

O Derby γεννήθηκε με παραμορφωμένα τα δύο μπροστινά του άκρα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κινηθεί σωστά ή να τρέξει. Πριν ένα χρόνο όμως, η εταιρεία 3D Systems δημιούργησε δύο προσθετικά άκρα με την βοήθεια 3D printing, και ο Derby ξεκίνησε να περπατάει.

 

Στην πρώτη έκδοση τους, τα δύο προσθετικά άκρα είχαν μικρό σχετικά ύψος, ώστε ο Derby να τα συνηθίσει αλλά και για να μην υπάρξει κίνδυνος να τραυματιστεί στην προσπάθεια. Δυστυχώς, ψηλότερα άκρα που κατασκευάστηκαν χρησιμοποιώντας την τεχνολογία 3D printing με βάση την ίδια δομή, και που θα έκαναν τον Derby να κινείται με μεγαλύτερη ευελιξία ή ακόμα και να τρέχει, δεν είχαν το αποτέλεσμα που περίμενε η εταιρεία. Έτσι, η 3D Systems προτίμησε μία άλλη τεχνική για την κατασκευή τους, το Selective Laser Sintering (SLS).

 

Χάρη στην νέα τεχνική, και όπως ανέφερε η Διευθύντρια της 3D Systems, Tara Anderson, κατάφεραν και δημιούργησαν μία νέα δομή, ένα νέο σχήμα, το οποίο λειτουργεί όπως περίπου τα πραγματικά γόνατα. Το αποτέλεσμα ήταν τα δύο νέα προσθετικά άκρα να επιτρέπουν στον Derby να κινείται και να τρέχει όπως σχεδόν κάθε άλλος σκύλος.

 

 

Link.png Site: Engadget