Στην εποχή της COVID-19, το μυαλό όλων με τον παραμικρό βήχα και το πρώτο φτέρνισμα πάει στο… κακό. 

Τις αμφιβολίες αυτού του τύπου έρχεται να διαλύσει το ViraWarn, μία συμπαγής συσκευή που παρουσιάστηκε στη CES 2023 από την Opteev και δικαίως έχει κερδίσει τα εύσημα -απέσπασε μάλιστα και Βραβείο Καινοτομίας. Τι κάνει το Virawarn; Κατά βάση είναι σε θέση να ενημερώνει τον χρήστη μέσα σε μόλις 60 δευτερόλεπτα αν νοσεί από κάποιον ιό ή όχι.

Η χρήση του είναι εξαιρετικά απλή. Ο χρήστης καλείται να το ενεργοποιήσει και κατόπιν να φυσήξει δύο φορές στο ειδικό στόμιο (λειτουργεί με κάρτες πολλαπλών χρήσεων). Μέσα σε ένα λεπτό θα έχει την απάντησή του σχετικά με το αν έχουν εντοπιστεί ιογόνα σωματίδια στην αναπνοή του ή όχι μέσω μίας ξεκάθαρης ένδειξης LED (γίνεται κόκκινη σε περίπτωση θετικού δείγματος και πράσινη σε περίπτωση αρνητικού). Το ViraWarn μπορεί να εντοπίσει SARS-CoV-2, αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV), γρίπη και τον ιό που προκαλεί κοινό κρύωμα και ρινίτιδα (rhinovirus).

image.jpeg.17fa149fda15272d1ddb36f3fc6ba276.jpeg


Αν και δεν είναι σε θέση να ξεκαθαρίσει τι απ’ όλα τα παραπάνω έχει ο χρήστης, το ViraWarn μπορεί να δώσει μία ξεκάθαρη εικόνα για την παρουσία κάποιου ιού. Σύμφωνα μάλιστα με την Opteev θα εξακολουθήσει να ανιχνεύει την COVID-19 ακόμα κι αν προκύψουν νέες μεταλλάξεις της στο μέλλον. Όπως μας είπαν οι άνθρωποι της εταιρείας, υπεύθυνος γι’ αυτό είναι ο βιοαισθητήρας ηλεκτροχημικών αντιδράσεων που έχουν αναπτύξει και το γεγονός πως η μεταδοτικότητα του ιού δεν εξαρτάται από τυχόν μεταλλάξεις.
 

  • Like 2
  • Thanks 2
  • Confused 1