Αν μετά από όλα αυτά που συμβαίνουν με τα σκάνδαλα παρακολούθησης, σας έχει μείνει μόνο η πίστη σας στις ανώνυμες υπηρεσίες email, τότε πιθανότατα θα πρέπει να ξεχάσετε και αυτές.

Κατά την διάρκεια της έρευνας του FBI για μία υπόθεση που αφορούσε σε μία εταιρεία hosting, που στους servers της φιλοξενούσε πορνογραφικό υλικό πέρυσι, το FBI κατάφερε επιπλέον να κατασχέσει και όλη την βάση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ανώνυμης υπηρεσίας email TorMail.

 

Μάλιστα το FBI χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που αποκόμισε από την βάση της υπηρεσίας ανώνυμου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου TorMail για να "την πέσει" στο Darknet. Είναι άγνωστο πόσοι είναι οι χρήστες ή πόσα δεδομένα υπάρχουν στο δίκτυο TorMail, αλλά πρέπει να σταθούμε στο γεγονός ότι το FBI τα έχει όλα πια.

 

Τα στοιχεία κατασχέθηκαν από μία εταιρεία με την ονομασία Freedom Hosting και έκαναν την εμφάνιση τους σε δικαστικά έγγραφα που αφορούσαν σε μία υπόθεση σχετικά με ένα άντρα από την Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, που κατηγορείται ότι πωλούσε πλαστές πιστωτικές κάρτες online.

 

Σύμφωνα με τα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας, το FBI "έχτισε" την υπόθεση κατά μέρος χάρη σε ένα ένταλμα έρευνας που χρησιμοποίησε για ένα λογαριασμό GMail που χρησιμοποιούσαν οι παραχαράκτες. Στον λογαριασμό GMail, οι αρχές εντόπισαν στοιχεία για παραγγελίες πλαστών πιστωτικών καρτών που είχαν αποσταλεί από τον λογαριασμό TorMail, "[email protected]".

 

Στην συνέχεια, το FBI εξασφάλισε ένα ακόμη ένταλμα έρευνας αυτή τη φορά για να ψάξει για το αντίγραφο του λογαριασμού [email protected] στην βάση του TorMail. Από ότι φαίνεται όμως χρησιμοποιώντας κάποιο είδος malware, το FBI κατάφερε να αποσπάσει όλη τη βάση δεδομένων του TorMail, κατά την διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιούσε για την εταιρεία Freedom Hosting.

 

Το TorMail είναι η υπηρεσία mail που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι χρήστες για τις ανώνυμες, μη καταχωρημένες και κρυπτογραφημένες ιστοσελίδες ή υπηρεσίες του δικτύου, κάτω από το δίκτυο, γνωστού και ως Darknet και αυτό σημαίνει ότι πληροφορίες που έχει στα χέρια του το FBI είναι εξαιρετικά πολύτιμες για τις αρχές. Η εταιρεία Freedom Hosting από την άλλη, προσέφερε υπηρεσίες hosting για ιστοσελίδες καθιστώντας τες από δύσκολες στο να εντοπιστούν έως σχεδόν αόρατες.

 

Τους τελευταίους έξι μήνες, το FBI χρησιμοποιεί malware για να εκθέσει την ανωνυμία στο Internet ενώ η NSA έχει βάλει στόχο το δίκτυο Tor εδώ και χρόνια. Από ότι φαίνεται οι αρχές έκαναν ένα τεράστιο βήμα για να σπάσουν τον τοίχο της ανωνυμίας για πολλούς χρήστες.

 

Link.png Site: ']Wired

Link.png Site: http://gizmodo.com/the-fbi-seized-all-of-tormails-data-and-is-using-it-to-1509838202']Gizmodo