Σε συλλήψεις ατόμων που σχετίζονται με το “υπερυψωμένο” λεωφορείο προχώρησαν χθες οι κινεζικές αρχές, σύμφωνα με τις οποίες η ανάπτυξη και η δοκιμή του Transit Elevated Bus (TEB), όπως ονομαζόταν, δεν ήταν παρά απάτη.

Υποτίθεται πως το TEB θα έδινε λύση στο πρόβλημα κίνησης των μέσων μαζικής μεταφοράς στους μποτιλιαρισμένους δρόμους, θα περνούσε πάνω από τα Ι.Χ.

 

Μάλιστα, όταν έγιναν τα αποκαλυπτήρια της ιδέας, οι εμπνευστές της θεωρητικά είχαν ήδη ξεκινήσει τις πιλοτικές δοκιμές του ΤΕΒ, σε μία μικρή λωρίδα (μήκους 300 μέτρων) ενός μεγάλου αυτοκινητόδρομου στην Κίνα. Στην πορεία, ωστόσο, οι δοκιμές σταμάτησαν, υποτίθεται λόγω “οικονομικών προβλημάτων”.

 

Παρά πάντως τα “οικονομικά προβλήματα”, η εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για το πρότζεκτ έχει συγκεντρώσει από ιδιώτες επενδυτές κεφάλαια 1,3 δισ. δολαρίων από τον Οκτώβριο του 2016, δύο μήνες αφότου δημοσιοποίησε την έναρξη των δοκιμών του ΤΕΒ. Έτσι, σύμφωνα με την εφημερίδα Southern Metropolis Daily, 72 επενδυτές υπέβαλαν αγωγή εναντίον της εταιρείας, γεγονός που αποτέλεσε την αιτία για την έρευνα της αστυνομίας.

 

Έτσι, οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν χθες πάνω από 30 άτομα που εμπλέκονται με την πλατφόρμα άντλησης κεφαλαίων Huaying Kailai, από την οποία άντλησε χρηματοδότηση η επιχείρηση πίσω από το ΤΕΒ. Επίσης, προσπαθούν να ανακτήσουν από την εταιρεία όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων.

 

Link.png Site: Engadget