Σε μια σημαντική αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική της προχωρά η εφαρμογή LastPass όπου πλέον επιτρέπει το δωρεάν συγχρονισμό των κωδικών σας σε απεριόριστες συσκευές, συμπεριλαμβανομένου smartphone και tablet.

Το LastPass είναι ένας από τους δημοφιλέστερους password managers, επιτρέποντας την παραγωγή και αποθήκευση τυχαίων κωδικών για χρήση σε ιστοσελίδες και υπηρεσίες, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να συνδέεται αυτόματα και πολύ γρήγορα, χρησιμοποιώντας μόνο τον κωδικό για πρόσβαση στην υπηρεσία. Μέχρι σήμερα, η χρήση του LastPass ήταν δωρεάν για όσους το χρησιμοποιούσαν μέσω browser, ενώ αν ήθελαν να έχουν πρόσβαση και από τις φορητές συσκευές τους, θα έπρεπε να προχωρήσουν στην αγορά μιας ετήσιας premium συνδρομής με κόστος $12.

 

Στη Premium συνδρομή το LastPass παρέχει μια σειρά από άλλα χαρακτηριστικά όπως ασφαλή πρόσβαση μέσω συστήματος 2FA και group password sharing. Όπως εξηγεί στο αναλυτικό μήνυμα στο επίσημο blog, ο κόσμος μας δεν είναι ίδιος από τότε που ξεκίνησε την πορεία του στην αγορά η υπηρεσία του LastPass το 2008, όταν το iPhone είχε παρουσιαστεί πριν μερικούς μήνες ενώ η πλατφόρμα του Android δεν είχε καν παρουσιαστεί. Πλέον δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ online και offline ζωής και σε ένα συνδεδεμένο κόσμο ο χρήστης χρειάζεται να έχει ασφάλεια σε όλες του τις συσκευές. Στο πνεύμα αυτό, το LastPass θέλει να προσφέρει δωρεάν τον πυρήνα της υπηρεσίας του σε όσους περισσότερους χρήστες μπορεί, ειδικά όταν το 2016 υπήρξε διαρροή περισσοτέρων από 1 δισ. κωδικών από διάφορες υποθέσεις hacking.

 

Στο μήνυμά του το LastPass αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στο μέλλον να καταργήσει ακόμα και τη χρήση του μοναδικού κωδικού που χρειάζεται να γνωρίζει ο χρήστης προκειμένου να έχει πρόσβαση στην υπηρεσία.

 

Link.png Site: LastPass
File.png Download: LastPass