Η χρήση της τεχνολογίας στον χώρο του αθλητισμού δεν είναι κάτι καινούριο και οι τρόποι με τους οποίους αξιοποιείται συνεχώς αυξάνονται και γίνονται όλο και πιο πρωτότυποι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η «έξυπνη» μπάλα ποδοσφαίρου miCoach Smart Ball της Adidas, που υπόσχεται να βελτιώσει την τεχνική σας, ώστε να σουτάρετε σαν επαγγελματίας – ή έστω να πάψετε να σπάτε τα παράθυρα των γειτόνων με τις αποτυχημένες σας προσπάθειες να μιμηθείτε τον Μέσσι.

 

Διαθέτοντας ενσωματωμένους αισθητήρες, η miCoach μπορεί να καταγράψει τη δύναμη, την τροχιά, την περιστροφή και το σημείο επαφής του λακτίσματος και να στείλει άμεσα τα δεδομένα σε ειδική εφαρμογή διαθέσιμη για iOS και Android. Εκεί τα δεδομένα αναλύονται και η εφαρμογή προσφέρει συμβουλές και οδηγίες ώστε να διορθώσετε τα λάθη και να τελειοποιήσετε τα χτυπήματά σας, αλλά και να μοιραστείτε τις επιδόσεις σας στα κοινωνικά δίκτυα και να βάλετε κόντρες με τους φίλους σας για το ποιος έχει το πιο δυνατό σουτ.

 


P1080293.jpg

 

Η έξυπνη μπάλα της Adidas ακολουθεί τις ίδιες ακριβώς προδιαγραφές με τις μπάλες που χρησιμοποιούνται σε επίσημους αγώνες, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει χωρίς πρόβλημα σε οποιεσδήποτε αγωνιστικές συνθήκες. Φυσικά, για την λειτουργία των αισθητήρων και την επικοινωνία με την εφαρμογή απαιτείται φόρτιση της μπάλας, που γίνεται μέσω της ειδικής βάσης. Κάθε φόρτιση μπορεί να αντέξει γύρω στα 2000 λακτίσματα.

 

miCoach Smart Ball

miCoach Smart Ball

miCoach Smart Ball

miCoach Smart Ball

miCoach Smart Ball

 

Όπως μας εξήγησε ο εκπρόσωπος της Adidas στην IFA 2016, η miCoach Smart Ball κοστίζει γύρω στα 200 ευρώ και δεν προορίζεται, ασφαλώς, για χρήση σε επίσημους αγώνες αλλά για προπονήσεις επαγγελματικού επιπέδου.

 

Η αποστολή του insomnia στην IFA 2016 είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ