Η οικογένεια των Phantom drones μεγαλώνει, με την DJI να παρουσιάζει σήμερα τα Phantom 4 Advanced και Advanced+ που είναι αισθητά βελτιωμένα από το Phantom 4 το οποίο και θα αποσυρθεί από την αγορά.

Συγκεκριμένα και τα δύο Advanced μοντέλα ενσωματώνουν κάμερα με αισθητήρα 20MP (1 ίντσα) όπως και η Pro έκδοση, ικανά για εγγραφή βίντεο σε 4K ανάλυση και με 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Για μικρότερη μέγεθος βίντεο, υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής σε 4K ανάλυση με το πρότυπο H.265 αλλά στα 30 καρέ/δευτερόλεπτο και στα 100mbps, κάτι που και πάλι εξασφαλίζει μεγάλη λεπτομέρεια.

 

Μια διαφορά με το Pro μοντέλο βρίσκεται στους ενσωματωμένους αισθητήρες που αναλαμβάνουν τον εντοπισμό εμποδίων προκειμένου το drone να τα αποφύγει. Έτσι το Phantom 4 Advanced έρχεται με πέντε τέτοιους αισθητήρες έναντι 6 στο Pro μοντέλο . Στο θέμα της αυτονομίας, η DJI αναφέρει ότι αυτή φτάνει έως και τα 30 λεπτά, με δυνατότητα ακόμα εγκατάστασης κάρτας microSD με χωρητικότητα 128GB.

 

DJI%20Phantom%204%20Advanced%20PLUS%20Controller.jpg

 

H κύρια διαφορά μεταξύ των δύο Advanced μοντέλων φαίνεται ότι βρίσκεται στην οθόνη που ενσωματώνει το Advanced+ πάνω στο χειριστήριο, η οποία έχει μέγεθος 5,5 ιντσών με Full HD ανάλυση. Όσον αφορά την τιμή, αυτή παραμένει υψηλή αφού το Phantom 4 Advanced έχει κοστολογηθεί στα $1349 και το Phantom 4 Advanced+ στα $1649. Η κυκλοφορία τους στην αγορά έχει δρομολογηθεί για τις 30 Απριλίου.