Χάρη στη νέα τεχνολογία της Oculus, “asynchronous spacewarp”, που διατέθηκε πρόσφατα, είναι δυνατός ο συνδυασμός του γνωστού VR headset της εταιρείας RiFT με υπολογιστές που δεν διαθέτουν και τόσο ισχυρό ή σύγχρονο hardware.

Κανονικά, για να είναι η εμπειρία VR ομαλή και συνάμα απολαυστική με το Oculus RiFT απαιτείται ένας αρκετά ισχυρός υπολογιστής, ώστε τα παιχνίδια να τρέχουν στα 90 καρέ το δευτερόλεπτο. Με την χρήση ωστόσο τεχνικών “frame interpolation”, η τεχνολογία asynchronous spacewarp είναι ικανή να προσφέρει μία αρκετά στρωτή εμπειρία, ακόμα και αν ο υπολογιστής μπορεί να τρέξει τα παιχνίδια μόλις στα 45 fps.

 

Παλαιότερα, η εταιρεία έλεγε πως ήταν απαραίτητο οπωσδήποτε ένα PC με επεξεργαστή Intel Core i5-4590, αντίστοιχης απόδοσης ή ισχυρότερο, 8GB RAM ή περισσότερη μνήμη και κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GTX 970 ή AMD Radeon R9 290. Τώρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε κάρτα γραφικών της σειράς Nvidia GeForce 900 (συμπεριλαμβανομένης και της GTX 960) ή της σειράς GeForce 1000 καθώς και οποιαδήποτε κάρτα γραφικών της σειράς AMD Radeon RX 400.

 

Αν και η τεχνολογία asynchronous spacewarp είναι εξαιρετική, εντούτοις δεν προορίζεται να αντικαταστήσει ένα πραγματικά αξιόλογο σύστημα υπολογιστή, και απλώς αποτελεί ένα βοήθημα ώστε να γευτούν την εικονική πραγματικότητα ακόμα περισσότεροι gamers, μέχρι να αναβαθμίσουν τον υπολογιστή τους. Μόλις αποκτήσουν ένα ικανότερο σύστημα, το πιθανότερο είναι να μην ξαναδούν σε δράση την τεχνολογία asynchronous spacewarp. Οι developers επίσης, ανεξάρτητα από την διάθεση της τεχνολογίας, θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι τα παιχνίδια τους τρέχουν ομαλά στα 90fps στις προτεινόμενες προδιαγραφές.

 

Σε άλλα νέα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι από τις 6 Δεκεμβρίου, την ημέρα που θα κυκλοφορήσουν και τα χειριστήρια Touch, θα μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας Oculus Avatars (για τον σχεδιασμό των Avatars δεν απαιτούνται τα χειριστήρια Touch ωστόσο οι κάτοχοι των Touch θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον νέο ψηφιακό εαυτό τους στα Sports Bar VR και Kingspray.

 

Link.png Site: Engadget