Αν και για την ώρα αποτελεί ένα πρωτότυπο, η νέα SD card είναι αυτό που ζητούσαν οι κινηματογραφιστές για την αποθήκευση video ανάλυσης 4K και 8K ή video για εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας (VR).

Οι σημερινές κάρτες μνήμης SD θα δυσκολευτούν να χωρέσουν το υψηλής ποιότητας υλικό από την 4K ή 360 κάμερα σας. Ακόμα και η SanDisk 512GB SD card, που ανακοινώθηκε πριν από δύο χρόνια θα μπορούσε σε ορισμένες περιπτώσεις να φτάσει στα όρια της, και για αυτό η SanDisk, που ανήκει στην Western Digital αποφάσισε να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των λύσεων της στην αγορά με μία αρκετά σημαντική ανακοίνωση, αυτή της πρώτης στον κόσμο κάρτας μνήμης SD χωρητικότητας 1TB.

 

Για την ώρα, και όπως αναφέραμε βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης και είναι ένα πρωτότυπο -ακριβώς για αυτό τον λόγο η Western Digital δεν αναφέρει ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής δεδομένων- ωστόσο μόλις κυκλοφορήσει πρόκειται να λύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι ασχολούνται με περιεχόμενο πολύ υψηλής ποιότητας. Βεβαίως δεν πρόκειται να είναι οικονομική ή προσιτή, αφού ακόμα και για την SD card των 512GB χρειάζεται να βγάλεις από την τσέπη $299. Πριν από δεκαέξι χρόνια η SanDisk ανακοίνωσε την πρώτη SD card των 64MB. Σύντομα, θα καταφέρει να κυκλοφορήσει στην αγορά κάρτα μνήμης στο 1TB.

 

Link.png Site: Engadget