To BB-8 droid της Sphero αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα gadgets που έχουν ξεχωρίσει φέτος στην έκθεση IFA 2015.

Αν η ονομασία του δε σας λέει κάτι, είναι σίγουρο ότι τον προσεχή Δεκέμβριο θα δείτε το συγκεκριμένο droid στην νέα ταινία Star Wars: The Force Awakens όπου θα βρίσκεται δίπλα στους πρωταγωνιστές της ταινίας. Όπως φαίνεται στο βίντεο, η κατασκευή και η κίνηση του Droid είναι ιδιαίτερη, με την Sphero να έχει κάνει αρκετά καλή δουλειά στο να μεταφέρει σε μικρότερη κλίμακα το ρομπότ που υπάρχει στην ταινία.

 

 

Η κίνηση του BB-8 γίνεται με τη βοήθεια της εφαρμογής που έχει κατασκευάσει η εταιρεία και η οποία είναι συμβατή για το iPhone αλλά και τα android smartphones και tablets. ενώ το droid αντιδρά στις φωνητικές εντολές σας τις οποίες ξεχωρίζει από οποιαδήποτε άλλη φωνή. Η Sphero φαίνεται να θέλει να χαρίσει στο BB-8 μια δική του προσωπικότητα, με διάφορα στοιχεία συμπεριφοράς, τα οποία έρχονται να προστεθούν σε χαρακτηριστικά που μας θυμίζουν τις ταινίες Star Wars. Ένα από αυτά είναι τα ολογράμματα όπου και πάλι με τη βοήθεια της εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει με εικονικό τρόπο μερικά, και να τα προβάλει στην εφαρμογή.

 

 

H τιμή του BB-8 Droid είναι ολίγον αλμυρή, αφού έχει οριστεί στα $150. Μπορείτε να δείτε ένα πρώτο βίντεο από την παρουσίαση του droid στην IFA 2015 αλλά και το εντυπωσιακό βίντεο που έχει δημιουργήσει η Sphero.

 

Η αποστολή του insomnia στην IFA 2015 είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ