Ακόμη κι αν ο χρήστης δεν χρειάζεται το 8K, οι ενισχυτές εξοπλίζονται και με κάποιες gaming δυνατότητες.

Καθώς το debate για το αν κάποιος χρειάζεται πραγματικά το 8K συνεχίζεται, η νέα σειρά ενισχυτών της Denon είναι έτοιμη για βίντεο υψηλότερης ανάλυσης σε περίπτωση που ο χρήστης αποφασίσει να κάνει την αναβάθμιση. Ίσως το πιο σημαντικό σε αυτούς τους δέκτες είναι η υποστήριξη HDMI 2.1 ενώ την ίδια στιγμή συμπεριλαμβάνει και λειτουργίες όπως η αυτόματη χαμηλή καθυστέρηση (Auto Low Latency Mode), ο μεταβλητός ρυθμός ανανέωσης (Variable Refresh Rate), 4K passthrough έως και 120fps αλλά και τεχνολογία QFT (Quick Frame Transport) με την οποία μειώνεται δραστικά το input lag. Αυτές οι λειτουργίες είναι σημαντικές για κάποιον που σκοπεύει να αποκτήσει το Xbox Series X ή το PlayStation 5.

Και οι 4 δέκτες της νέας σειράς X διαθέτουν μία είσοδο 8K ενώ υποστηρίζουν γρήγορη εναλλαγή πολυμέσων (Quick Media Switching), η οποία θα εξαλείψει τις κενές οθόνες όταν ο χρήστης κάνει εναλλαγή σε περιεχόμενο που χρησιμοποιεί διαφορετικούς ρυθμούς ανανέωσης. Υποστηρίζουν επίσης το Roon, το οποίο μπορεί και διαβάζει τα μεταδεδομένα των αρχείων για καλύτερη διαχείριση ενώ επίσης έρχονται με υποστήριξη Amazon Alexa, Google Assistant, Siri και Josh.ai για έλεγχο μέσω φωνητικών εντολών. Για τη ρύθμιση του ήχου, η Denon διαθέτει την εφαρμογή Setup Assistant ενώ η εφαρμογή Audyssey MultEQ χειρίζεται την αυτόματη βαθμονόμηση δωματίου.

Τα τρία ακριβότερα μοντέλα της σειράς περιλαμβάνουν και μία λειτουργία προενισχυτή που αποσυνδέει τους εσωτερικούς ενισχυτές και δίνει μία καθαρή δίοδο για τον ήχο. Λειτουργία χρήσιμη για άτομα που διαθέτουν ηχεία τα οποία τροφοδοτούνται από εξωτερικούς ενισχυτές. Μία δυνατότητα η οποία ήταν διαθέσιμη μόνο στο ακριβότερο μοντέλο της προηγούμενης γενιάς. Επίσης, διαθέτουν και μία λειτουργία μετάδοσης ήχου μέσω Bluetooth είτε σε ακουστικά ή σε ακουστικά βαρηκοΐας, είτε ο χρήστης έχει ηχεία είτε όχι.

Οι βασικές διαφορές μεταξύ των τεσσάρων μοντέλων είναι η ισχύς των εξόδων αλλά και τα κανάλια που υποστηρίζουν, ωστόσο η ναυαρχίδα AVR-X6700H είναι η μόνη που θα έχει υποστήριξη DTS:X Pro με έως 13 κανάλια αποκωδικοποίησης είτε για ηχοσύστημα 7.2.6 ή 9.2.4. Τα υπόλοιπα θα έχουν τεχνολογίες Dolby Atmos, Dolby Atmos Height Virtualization, DTS:X, DTS Virtual:X, IMAX Enhanced και Auro-3D.

Τα δύο high-end μοντέλα AVR-X6700H 11.2 καναλιών και AVR-4700H 9.2 καναλιών είναι ήδη διαθέσιμα με τιμές στα $2.499 και $1.699 αντίστοιχα. Το AVR-X3700H 9.2 καναλιών θα κοστίζει $1.199 και θα κυκλοφορήσει στις 15 Ιουλίου ενώ το AVR-X2700H 7.2 καναλιών θα κοστίζει $849 και θα διατεθεί στις 15 Αυγούστου.

  • Like 6
  • Thanks 1