Μια έξυπνη βούρτσα παρουσίασε στην πρόσφατη CES η Withings με την L’Oréal και την Kérastase, την κορυφαία Γαλλική εταιρία για προϊόντα περιποίησης μαλλιών.

Η Hair Coach έχει την εμφάνιση μιας κλασσικής βούρτσας αλλά στο εσωτερικό της κρύβει αρκετούς αισθητήρες που μπορούν να δώσουν μια σειρά από χρήσιμες πληροφορίες στον κάτοχό της και οι οποίες και εμφανίζονται μέσα από την εφαρμογή για smartphones. Αρχικά η Hair Coach καταγράφει τις κινήσεις που κάνετε κατά το βούρτσισμα, και σας επισημάνει τυχόν λάθη αλλά και καλύτερους τρόπους βουρτσίσματος.

 

P1090313.jpg

 

Ένας από τους αισθητήρες, εντοπίζει πότε ασκείτε περισσότερη δύναμη κατά το βούρτσισμα, με ολόκληρη την βούρτσα να δονείται προκειμένου να σταματήσετε. Επιπλέον ένα ειδικό μικρόφωνο αναλαμβάνει να εντοπίσει πότε μια τρίχα «σπάει», ενημερώνοντας σχετικά τον κάτοχο της. Η εφαρμογή που έχει δημιουργήσει η Withings, δίνει μια σειρά από πληροφορίες ακόμα και σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος, με εμφάνιση καθημερινής αναφοράς για την κατάσταση των μαλλιών.

 

Η Hair Coach βρίσκεται όπως ενημερωθήκαμε ακόμα υπό ανάπτυξη, και θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο με τιμή $200.